avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligatie legala neindeplinita de primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligatie legala neindeplinita de primarie

Buna seara,
supun atentiei dumneavoastre urmatoarea speta:
- conform legii 15/2003, in anul 2009 am primit un teren pentru a ridica o casa
- prin legea anterior mentionata se stabilesc drepturi si obligatii pentru ambele parti (consiliul local, respectiv pentru tinerii pana in 35 de ani)
Eu mi-am indeplinit obligatiile (in termen de 1 an am ridicat casa utilizand un credit de la banca, platesc impozit pe teren si pe cladire etc).In aceeasi situatie mai sunt cativa vecini care au facut eforturi pentru a isi ridica locuinte si a fi in legalitate din acest punct de vedere.
Pana in prezent, au fost aduse, ca si utilitati, doar apa curenta si gaze naturale. Nu exista canalizare sau curent electric. Practic, autoritatile locale nu si-au indeplinit in totatlitate obligatiile asumate prin contractul incheiat cu noi in momentul in care a fost semnat procesul-verbal de atribuire a terenurilor, conform legii.
Nu voi intra in detalii cu privire la improvizatiile facute pentru a putea locui cat de cat in aceste case (WC sapat in curte si cate si mai cate).
Va rog sa imi spuneti care ar putea fi solutia legala in aceasta situatie prin care autoritatile locale sa fie obligate sa aduca toate utilitatile astfel incat sa putem sa ne bucuram de locuintele noastre (impropriu spus ale noastre, deoarece pana nu achitam creditele casele sunt ale bancilor, dar aceasta este alta discutie).
Ma intereseaza o solutie rapida si ieftina. Daca mergem in contencios administrativ ce ar presupune? Dar in civil?
Multumesc,
o seara placuta tuturor.
Mariana

Alte discuții în legătură

Impozitarea terenurilor pentru tineri casatoriti Elena-adela Elena-adela Buna seara, In 2006 am facut o cerere in baza Legii 15 din 2003 care a fost aprobata.Pe terenul respectiv nu am ridicat nici un fel de constructie intrucat ... (vezi toată discuția)
Proprietari de apartamente marina2 marina2 Buna ziua, S-a ivit o problema mai complicata pentru noi si va rugam poate ne indrumati putin prin hatisul legilor si a interpretarii ... (vezi toată discuția)
Am aflat după cumpărarea imobilului că pe sub terenul aferent trece o conductă de canalizare. Împotriva cui mă îndrept pentru acest viciu ascuns? Casanoua17 Casanoua17 Daca am aflat ca pe terenul din jurul casei pe care am cumparat-o trece o conducta de canalizare ce deserveste casele vecine, pot trage la raspundere pe ... (vezi toată discuția)