avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme agenti paza supermaket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme agenti paza supermaket

Salutare! De cateva zile mi-am inceput serviciul la o firma situata in apropierea unui supermarket (Auchan) unde merg pt. a servi masa in pauza. Problema este ca sistemul anti-furt al magazinului se declanseaza din cauza cartelei de acces pe care o port asupra mea. Nu am cum sa plec fara cartela in pauza pt. ca nu mai pot intra in sediul firmei. Am inceput sa anunt agentii de pana sa intru in magazin ca sistemul se va declansa, acestia aparent inteleg problema, dar la iesire ma pun sa le prezint tot ce am in buzunare, inclusiv in portofel. Situatia penibila este ca au un fel de birou langa intrarea magazinului si acolo te pun sa iti intinzi tot ce ai. Intr-un fel ma simt aiurea pt. ca oamenii trec si se uita la un "hot prins".
Pe de o parte ii inteleg si pe ei ca isi fac datoria, dar astazi am patit-o a treia oara consecutiv chiar daca le arat ca fara cartela aparatele nu mai "tiuie". Pot refuza un astfel de control? Care pot fi consecintele?
Pt. cei interesati este vb. de supermarketul Auchan din incinta AFI Controceni.
Cel mai recent răspuns: hacman , utilizator 08:34, 25 Noiembrie 2014
Daca rezolvati sa nu mai tiuie aparatul nu mai au motive de perchezitie.
Daca le dovedti ca din cauza cartelei tiuie este abuziv sa va tot controleze.
sugestie: inainte de a trece prin filtru solicitati unui agent sa va tina legitimatia de aces in serviciul dvs si asa cand treceti nu va piui nimic! :)
Da, aceasta ar fi ideea de baza dar se poate aplica doar daca au casute pentru bagaje.

Este simplu sa lase cartela jos si sa treaca si apoi sa dea doar cartela fara sa treaca si el.
Va trece fara cartela si nu va tiui cand trece corpul fara cartela.

Mai poate arunca cartela peste aparat si sa o prinda paznicul si tot nu va tiui dar nu cred ca vor paznicii asa...

Oricum...pot controla cartela si nu persoana si cred ca userul asa vrea...
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
ma gandeam ca la supermarket nu au tavita pentru documente si nici casete pentru bagaje asa ca tine-mi te rog si mie cartela ca sa trec in liniste...:D
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
hacman, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai avem dreptul la demnitate ca si clienți ai unui magazin, ori ba? Cristina I. Cristina I. Buna seara. Nu știu exact unde se încadrează următoarea întrebare, așa ca ma rezum sa relatez faptele, cat pot de obiectiv: ies in seara aceasta cu ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sper din suflet sa ma lămurească cineva cu privire ... Dani89@ Dani89@ Bună seara! Sper din suflet sa ma lămurească cineva cu privire la situația mea...Ieri am fost într un supermarket sa fac câteva cumpărături...ma jur ... (vezi toată discuția)
Acuzatie furt din magazin fara perhezitie la fata locului johny_p2006 johny_p2006 Intrand intr-un supermarket am luat niste produse in mana si o parte 2 deodorante auto le-am pus in buzunar, neavand cos si restul produseor in mana. Intre ... (vezi toată discuția)