avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pedeapsa mai blanda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pedeapsa mai blanda

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea : in ce conditii se poate cere schimbarea pedepsei cu una mai blanda (de ex, in loc de pedeapsa cu executare, sa fie posibil un arest la domiciliu sau control judiciar)? Se mai poate incerca si dupa apel ceva? Prietenul meu are fixat termenul pt eliberare conditionata la sf anului 2015, insa voiam sa stiu daca exista vreo posibilitate de a iesi mai repede. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 05:25, 20 Noiembrie 2014
Nu există o asemenea posibilitate.Arestul la domiciliu este numai o măsură preventivă și nu se dispune persoanelor condamnate definitiv.
Cel condamnat va putea fi liberat condiționat la împlinirea fracției de pedeapsă necesară și dacă vor fi îndeplinte toate condițiile prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)
Hotarare defintiva de condamnare cu executare-arest la domiciliu? Maria_1980 Maria_1980 Buna ziua, Pentru o pedeapsa de 2 ani si jumatate cu executare, se poate cere ca aceasta sa se execute la domiciliu? Ce variante exista pentru a evita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! anul trecut un prieten a fost prins baut la volan ... Florea Catalina Florea Catalina Buna ziua! Anul trecut un prieten a fost prins baut la volan cu 1.32 in aerul expirat si inca nu ii s-a judecat procesul. Anul acesta s-a urcat la volan sa ... (vezi toată discuția)