avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Anul trecut un prieten a fost prins baut la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Anul trecut un prieten a fost prins baut la volan ...

Buna ziua! Anul trecut un prieten a fost prins baut la volan cu 1.32 in aerul expirat si inca nu ii s-a judecat procesul. Anul acesta s-a urcat la volan sa mearga de la servici pana acasa si a tamponat 2 masini fiind si fara permis de conducere si cu alcool. Ii s-a dat arest 24 ore dupa care 30 zile. Intrebarea este daca mai are vre.o sansa sa fie in libertate.
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 11:28, 12 Octombrie 2023
Bună ziua! Momentan este arestat preventiv în cursul urmăririi penale. Această arestare poate fi contestată ( in cazul lui cu șanse foarte mici). Arestarea preventivă va fi analizată periodic și, fie va fi prelungită, fie va fi schimbată cu o altă măsură ( arest la domiciliu, control judiciar). Când se va termina definitiv procesul sau procesele ( dacă va fi judecat separat) va afla ce condamnare va primi. Oricum, sunt șanse f mici să scape cu suspendare. Dacă va fi condamnat cu executare, după ce execută fracția obligatorie de pedeapsă se analizează liberarea condiționată. Dacă instanța ii va admite cererea va fi eliberat condiționat. Nu poate nimeni specula nici pe ce perioadă va fi prelungită arestarea preventivă și nici ce pedeapsă va dispune judecătorul. La un moment dat va fi din nou in libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Droguri Isabela30 Isabela30 Verisorul meu a fost prins cu 300 grame de cannabis si este arestat pe 30 zile ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Alcool la volan balan1978 balan1978 Buna seara! Am si eu o intrebare . Acum 4 ani am fost prins cu alcool la volan (0.82 in aer.. 1.6 prima proba 1.45 a doua) am primit un an si 6 luni cu ... (vezi toată discuția)
Ancheta pentru furt in belgia ortega ortega cit poate dura ancheta daca pedeapsa este de 1_5 ani sau mai bine zis de cite ori se poate prelungi mandatul de arest preventiv prietenul meu este in ancheta ... (vezi toată discuția)