Locuiesc intr-un bloc nou cu 3 etaje.Celor de la etajul 3,dezvoltatorul le-a vindut apartamentele mai scump pentru ca le-a dat si spatiul de la mansarda.Nu stiu daca acest spatiu este trecut si in acte,dar fiecare si-a mai facut o camera la mansarda.Noi acum ne facem asociatie de proprietari.Intrebarea este:acoperisul este spatiu comun si daca se intimpla ceva platim toti locatarii,sau e numai al celor de la etajul 3?
Daca nu ar fi existat mansarda acoperisul ar fi fost comun. Si in acest caz eu zic ca este comun pentru ca nu poate exista constructie fara acoperis (indiferent de forma lui).
Am citit in legea 230 2007 definitia proprietatii comune.
c) proprietate comuna - toate partile dintr-un condominiu care nu sunt apartamente sau
spatii cu alta destinatie decât aceea de locuinta;
Cred ca va trebui sa aflati daca acele mansarde inregistrate ca spatii de locuit sau spatii cu alta destinatie si atunci veti sti sigur daca sunt sau nu proprietate comuna.
Pod bloc
ContSters225393
Auna ziua!
Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Spatii comune
timeiab
Buna ziua,
Locuiesc intr-o casa mai mare...cu 4 apartamente individuale.
Nu avem asociatie de locatari.
Unul dintre apartamnet care e nelocuit a ... (vezi toată discuția)