Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu o problema.
In baza legii 58-59/1974 CAP-ul in anii 70 a preluat cota de 3/8 din terenul intravilan de langa casa, deci o parte din gradina noastra.
M-am adresat Primariei pentru Ordinul Prefectului insa am primit raspunsul ca nu sunt indeplinite prevederile art. 36, alin. 1 si 2 din legea 18/1991 intrucat terenul solicitat nu se afla in proprietatea statului roman ci in proprietatea CAP. M-au indrumat sa ma adresez instantelor.
Problema e ca un avocat mi-a zis ca nu e de competenta instantei si m-a indrumat sa ma adresez din nou Primariei pentru reconstituirea dreptului de proprietate.
Ma puteti ajuta in acest sens, cum sa fac, ce sa fac? In baza carei legi ar trebui sa ma adresez Primariei, eu cred ca cei de la Primariei nu prea cunosc legile sau nu vor sa-si asume raspunderea.
Multumesc pentru ajutor.
Terenul din patrimoniul comunei,este administrat prin legea 215/2001 si legea 213/1998 de catre Consiliul local! Comisia de fond funciar,poate propune spre validare,doar terenurile din proprietatea Agentiei Domeniului Statului,dar nicidecum asupra patrimoniului UAT !
Atunci,instanta va decide printr-o hotarare judecatoreasca,daca obliga prefectul sa va dea un Ordin de prefect,in baza art.8 din Decretul-Lege 42/1990 recunoscut de art.23 al Lg 18/1991
Drept de proprietate
roxanar
Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)