avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consimtamant notarial substituit de decizie de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consimtamant notarial substituit de decizie de justitie

Am instiintat vecinul- proprietar cu zidul lipit de casa mea , care a facut lucrari de darîmare si construire neautorizate , afectîndu-mi integritatea casei, ca nu pot sa-i dau CONSIMTAMINTUL pentru obtinerea autorizatiei de constructie , decît CONDITIONAT de îndeplinirea anumitor conditii tehnice ( pe baza expertizei facute de mine cu expert avizat ) . În acelasi timp am informat si serviciul Urbanism care trebuie sa-i elibereze Autorizatia de constructie , de conditiile tehnice fara de care nu sunt de acord sa-i dau consimtamîntul , si deci sa-si contiue constructia .
Întrebare : -.poate Decizia de justitie ( sezizata de vecin ca sa înlocuiasca consimtamîntul meu a carui conditii tehnice nu-i convin)sa înlocuiasca consimtamîntul meu notarial deja propus ?
- poate serviciul Urbanism sa treaca peste memoriul trimis de mine undr avertizez de avariile produse casei mele de santierul vecin , si , în consecinta de conditiile tehnice de îndeplinit pentu a elibera Autorizatie de constructie vecinului , pe baza unei expertize avizate a expertului meu ? Poate lua în consideratie NUMAI decizai de justitie ( care se bazeaza pe o expertiza careia i-am adus critici cu un expert al meu mult mai specializat ) ?
Cine va fi responsabil daca avariile se vor agrava pe casa mea daca conditiile cerute de mine nu vor fi respectate , caci se va ignora Consimtamîntulmeu ?
Consider că ar fi necesar să formulați o cerere de intervenție în interes propriu în dosarul respectiv, pentru a vă susține punctual de vedere.
Nu se poate prevala cineva de dreptul de-a consimti!Dar,exista o Expertiza tehnica de specialitate,care indeptateste o instanta sa creeze o servitute !
Multumesc de raspuns , dar nu mi-ati raspuns la întrebare : POATE DECIZIA INSTANTEI SA SE SUBSTITUE CONSIMTAMINTULUI MEU CONDITIONAT .?................................... sunt deja în proces cu vecinul care EL m-a dat în judecata sub pretext ca nu vreau sa-i dau Consimtamîntul , caci pun conditii , dar Instanta vad ca tergiverseaza si nu este "dispusa" sa tina cont de observatiile aduse de expertul meu , blocînd criticile mele aduse expertizei facute în proces de un expert mai putin specializat ( în rezistenta , doar cu un atestat, ) decît al meu ( profesor , cu diplôme mai serioase ) caci "filtreaza" si da alta formulare OBIECTIUNILOR facute de mine ( expertul meu) la expertiza minimalista si grevata de lipsuri facuta în proces ( platita de partea adversa ). Pe scurt...nu am încredere în corectitudinea deciziei Instantei , care , pe deasupra , întîrziind , avariile pe casa mea ( apa meteo care patrunde la temelia casei mele si a produs tasari etc , caci santierul vecin neprotejat ) ce se agraveaza pe zi ce trece ( instanta este la curent si nu tine cont)
gerox a scris:

Pe scurt...nu am încredere în corectitudinea deciziei Instantei , care , pe deasupra , întîrziind , avariile pe casa mea ( apa meteo care patrunde la temelia casei mele si a produs tasari etc , caci santierul vecin neprotejat ) ce se agraveaza pe zi ce trece ( instanta este la curent si nu tine cont)



Inteleg ca nu aveti incredere intr-o sentinta care nici macar nu a fost pronuntata. Asteptati solutia instantei, altfel s-ar putea sa nu aveti incredere intr-o solutie care ar putea sa va fie favorabila.

Ce ati vrea sa faca instanta? Sa se antepronunte, doar pentru a va linisti? Sa va spuna, inca de pe acum, ca solutia va fi intr-un sens sau in altul?

Il sustin pe colegul in cele ce-a zis, n-ar fi prima data sa vad asa ceva... si la final sa auzi parta adversa ca judele era interesat etc. :))

Nu pot intelege logica intrebarii: daca vecinul v-a dat in judecata ca sa poata construi fara consimtamantul dv., nu e logic faptul ca poate obtine o astfel de hotarare?

In plus, as vrea sa va spun ca nu veti obtine un raspuns la intrebarea dv. asa cum ati formulat-o pentru ca nu vrea nimeni sa va induca in eroare.
Mai exact, decizia instantei nu se substituie consimtamantului dv. vreodata, insa asta nu inseamna ca vecinul nu ar putea construi cu autorizatie in baza deciziei instantei.

Apoi, nu inteleg argumentele pe fond, expertul dv. e un teoretician, cel al instantei e un practician oare? Caci daca da, atunci nu vad sa fie mai putin pregatit. E vreunul dintre ei diriginte de santier? In afara de a fi profesor, exista alte criterii? Mentionez inainte ca nu exista atestat de inginer structurist/de rezistenta, exista o facultate de 5 ani cu o diploma la final, nu se poate doar cu un atestat.

Cat despre obiectiuni, instanta le pune in discutia partilor si admite partial, total, reformuleaza etc. in masura in care partile o conving ca e in intereul rezolvarii cauzei.
Poze cu tasarile aveti la dosar?

Alte discuții în legătură

Consimtamîntul notarial al vecinului pentru efectuarea de lucrari de subzidiri al casei "lipite" gerox gerox Vecinul cu casa cu zidul lipit de zidul casei mele , proprietate , a luat o autorizatie de constructie fara a avea la dosar \"consimtamîntul nostru ... (vezi toată discuția)
Consimtamint notarial pentru autorizatie de constructie gerox gerox Vecinul-proprietar cu casa lipita de casa proprietatea mea , casa mea pe lista de patrimoniu, a sapat un al 2 lea subsol fara autorizatie de constrauctie ( ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ... atentu atentu Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei ... (vezi toată discuția)