avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract inchiriere imobil-proprietarul in strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract inchiriere imobil-proprietarul in strainatate

Buna ziua ,
Sora mea locuieste in Germania si are un apartament cu 4 camere in Drumul Taberei pe care l-a inchiriat deja dar nu a facut formele;
i-a trimis fratelui sau o imputernicire in limba romana , legata de administrarea imobilului , inclusiv inchirierea acestuia;
chiriasii sunt dintr-o casa nationalizata si au fost evacuati in favoarea proprietarului , dar un timp statul le acorda 700lei/luna pentru a locui cu chirie pana le va fi repartizata o locuinta (aprecierea lor e ca pe termen de 2 ani , isi vor remedia situatia locativa );
ce acte sunt necesare pentru inchierea contractului de inchiriere in mod legal referitor la acest imobil , fratele fiind in posesia procurei respective.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:14, 20 Noiembrie 2014
Daca mandatarul are procura legala, sigur poate inchiria imobilul fara probleme dar, mi se pare ciudat amestecul statului in aceasta problema (chiar daca problema este de natura sociala), mai ales ca poate fratele ar putea inchiria locuinta la alt pret decat cel oferit de catre stat ca ajutor.
Sa incheie contractul de inchiriere cu cea mai mare atentie la pretul pietei si in baza unui proces verbal de receptie incheiat in 3 exemplare: chirias, fondul locativ, mandatar.
Atentie la clauzele contractuale - garantii, termene de plata, plata utilitatilor, clauze si termene de reziliere a contractului, etc.
Sa incheie contractul de inchiriere cu cea mai mare atentie la pretul pietei si in baza unui proces verbal de receptie incheiat in 3 exemplare: chirias, fondul locativ, mandatar.

Nu are interes sau tangenta fondul locativ in relatiile/raporturile proprietar-tert

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament inchirita de la icral edymanuel2000 edymanuel2000 In urma cu aproximativ 32 de ani tatal meu a inchiriat ( a primit de la servici cum era pe vremea aceia ) un apartament de la fostele ICRAL ! aveam de atunci ... (vezi toată discuția)
Contract acces scara, danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc deschiderea unui cabinet medical la parterul unui bloc. Am luat aprobarea vecinilor asa cum prevede legea (sus-jos, stanga-dreapta). Cei de la asociatia ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere magda1612 magda1612 :) Buna dimineata ! Apelez din nou la ajutorul dvs pt lamuriri intr-o problema: vreau sa inchiriez un apartament , si nu stiu cum sa procedez pt a evita ... (vezi toată discuția)