avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura fiscala cu valoare zero
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura fiscala cu valoare zero

Firma la care lucrez a primit de la un operator de telefonie mobila 6 buc. telefoane mobile cu valoarea facturii zero (Discount retenţie terminale Business), cum se îregistrează aceasta factura, dacă se îregistreaza, eu am predat aceste telefoane la angajaţi printr-un proces-verbal de custodie.În momentul cînd se deteriorează cum se casează aceste telefoane.Menţionez ca eu sînt tehnician telecomunicaţii şi am în gestiune acesta telefoane. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:41, 22 Noiembrie 2014
Valoarea fara TVA a telefoanelor se inregistreaza in baza receptiei : 303=401 si TVA 4426= 401. Valoarea discountului se inregistreaza : 401=767 si 401=4426. Se face bon consum si se inregistreaza :603=303 si concomitent in DEBIT ct. 8035.(mat.de natura ob.inventar in folosinta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiect de inventar aroua_79 aroua_79 In luna iunie 2012 am achizitionat un aspirator, contat ca si obiect de inventar care a fost dat in folosinta in aceeasi luna. In luna ianuarie 2013, ... (vezi toată discuția)
Telefon cu discount 100% maritudor maritudor Buna seara, as dori sa va intreb cum inregistrez in contabilitate un telefon mobil ce a fost cumparat dar care are reducere 100%. Pe factura apare ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea obiectelor de inventar Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, La momentul achizitionarii ob. inventar fac c nota contabila: 303=401 cu tva aferent, si 603 = 303 in acelasi timp. evidenta ob o am facuta pe ... (vezi toată discuția)