avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Telefon cu discount 100%
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Telefon cu discount 100%

Buna seara,

as dori sa va intreb cum inregistrez in contabilitate un telefon mobil ce a fost cumparat dar care are reducere 100%.
Pe factura apare telefon 1 buc * 85,87 + tva 19%, urmatoarea pozitie este discount -1 * 85,87 + tva 19%.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maritudor , utilizator 16:49, 17 Octombrie 2009
Sa faceti receptia telefonului, dar nu cred, ca factura trebuie inregistrata.
%=4011
303
4426
603=303
4011=%
767( venituri din sconturi acordate - sper sa fie asta contul !)
4426
Considerati ca este gresit asa?:
% = 401
303
4426

603=303
401 = %
7588
4426

Nu sunt foarte sigura..
Inregistrarea Magdei este corecta
Da, inregistrarea Magdei Staicu e corecta. Reducerea acordata de furnizor e un venit financiar (nu are ce cauta la veniturile din exploatare).

Alte discuții în legătură

Factura fiscala cu valoare zero badeamarian badeamarian Firma la care lucrez a primit de la un operator de telefonie mobila 6 buc. telefoane mobile cu valoarea facturii zero (Discount retenţie terminale Business), ... (vezi toată discuția)
Discount pe factura furnizorului vioviod vioviod Am cumparat marfa de la furnizor in vederea revanzarii, dar pe aceeasi factura furnizorul mi-a acordat si discount. Factura arata asa: 1. creion 2 buc X 10 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta factura mijloc fix + ob de inventar GBC GBC Buna ziua! Cum sa inregistrez corect in contabilitate o factura care pe care figureaza, un mijloc fix, un obiect de inventar, o taxa de suport, toate cu ... (vezi toată discuția)