avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compania la care am lucrat mi-a virat 2 salarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compania la care am lucrat mi-a virat 2 salarii consecutive dupa incetarea activitatii

Buna ziua!
Am o nelamurire. In luna august am fost angajata unei companii de telecomunicatii, unde am stat o luna fara cateva zile... Am plecat si nu mi-am dat demisi dar am anuntat ca nu o sa mai vin la locul de munca . Contractul initial era de o luna, urmand ca la sfarsitul lui sa se faca sau nu prelungire de 3 luni. In perioada 24.08.2014-prezent am fost pontata zilnic absent de la locul de munca si astazi am fost sunata de hr sa ma informeze ca maine e utima zi de munca si un superior trebuie sa confirme acest lucru. Dupa primirea acelui telefon am verificat cardul pe care mi se virase salariul pe luna august, cat am lucrat acolo si am observat ca mi se virase salariul si pe lunile septembrie si octombrie. In conditiile in care la 3 absente nemotivate se desface contractul de munca, eu am fost pontata zeci de zile ca absenta si nu mi s-a desfacut contactul, ba chiar am fost si platita.Ce trebuie sa fac? banii sunt in cont pentru ca astazi am descoperit ca ii am , nemaifolosind acel card de la ultimul salariu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:43, 5 Martie 2015
Va rog sa comunicati pasii legali prin care angajatorul poate recupera salariile virate conform unei gestiuni aparent fara greseli.

Salariul e virat cu "virament salariu", deci conform angajatorului , angajatul a lucrat. In concluzie angajatorul NU a inregistrat o demisie (incetare a contractului) si nici nu are controulul asupra operatiunilor de HR.

Angajatorul respectiv nu inregistreaza concediile medicale in revisal (pentru ca indiferent de tipul concediului , tot 100% din salariu vireaza).

Valoarea salariilor este nesemnificativa dpdv economic pentru angajator.
Angajatorul respectiv are o rata constanta de plecari de peste 40%(demisii neinregistrate, plecari neanuntate, boli profesionale, incompatibilitati de profil, etc)

Majoritatea contractelor de munca sunt temporare si se transforma tot in contracte temporare dupa expirare. (desi anunturile de joburi de pe pagina de cariere a angajatorului apar cu "contract perioada nedeterminata")

Dupa adunarea mai multor informatii este clar ca incearca sa evite intrebari de la Protectia Muncii si de ce are pierderile astea in primul an de activitate. Rulajul de resurse umane si concedii medicale este mult prea mare.

Pentru orice detalii procedurale legale ramanem profund indatorati.
1. Principalele modlaitati de recuperare sunt :
- actiunea in instanta
- acordul partilor

Potrivit art. 254, alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat, salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Detalii : www.avocatnet.ro/content/art...

2. Concediile medicale indiferent de durata acestora nu se inregistreaza in REVISAL

art.3 alin.2 din HG 500/2011: Registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
.....
h) perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale;
.....

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) din raza caruia angajatorul are sediul social , prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin:
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecarea de la locul de munca loa94 loa94 Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate intampla daca plec de la locul de munca ( nu ma prezint la servici ). Doresc sa fac chestia asta deoarece nu voi fi ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa neplatite divideetempire divideetempire Buna ziua, Am fost angajat cu contract pe 3 luni (perioada de proba), inafara de salariu + bonus primeam si bonuri de masa ( bonuri de 15 lei pe zi , ziua ... (vezi toată discuția)
Restituire salariu virat din greseala angajatorului. Ofunkyo Ofunkyo Buna seara. Am urmatoarea problema cu ultimul angajator: Mi am dat demisia pe data de 24 mai (ultima zi de munca) si banii de salariu mi au fost virati in ... (vezi toată discuția)