avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... personal contractual cu atributii de functionar public
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

personal contractual cu atributii de functionar public

Buna ziua! As dori sa stiu daca este legala dispozitia unui primar prin care deleaga atributii de functionar public consilierului sau personal, care este angajat cu CIM? Va rog sa imi specificati si temeiul legal.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: NicoleRa , utilizator 11:47, 25 Noiembrie 2014
depinde de atributii....cele care implica exercitarea prerogativelor de putere publica nu pot fi delegate personalului contractual.
Implica exercitarea prerogativelor de putere publica deoarece este singur la compartimentul de achizitii publice, iar functionarul public care ar trebui sa ocupe postul la achizitii publice ar trebui sa aiba studii economice sau tehnice, ceea ce consilierul personal nu are: nici studiile necesare si nici nu este functionar public. Nu gasesc insa art. din lege care sa justifice aceste argumente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare unui post de functionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua, Sunt angajat la primarie in compartimentul investitii si proiecte europene, iar incadrarea mea este ca personal contractual (studii medii), desi am ... (vezi toată discuția)
Delegare atributii fp alexandru andra alexandru andra Unui FP trebuie sa i se intocmeasca decizie de delegare unor atributii ale unui curier(personal contractual). Oare nu intram in incompatibilitate cf. Legii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public? GheorgheIleana GheorgheIleana Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie ... (vezi toată discuția)