avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare in vederea retragerii plangerii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare in vederea retragerii plangerii penale

Buna seara !

Am o speta . In urma depuneri unei plangere pentru amenintari am primit rapuns de la postul de politie precum ca persoana reclamata a recunocut ca m-a amenintat telefonic si mi-a adresat injuri . dar nu a fost sanctionat deloc , fiind luata ca o petitie plagerea mea . Iari am fost si am cerut consultarea dosarului si fotocopii de pe el ( fotocopii nu mi-au dat ca cica contin date personale si nu au ei timp sa imi stearga cu corectorul peste tot unde au date personale acesti indivizi ) . Am citit raportul politistului , in care scria clara ca persoana a recunoscut ca ma amenintat si adresat injuri , pe ordonata scra la fel dar pe declaratia persoanei reclamate scria clar ca nu ma amenintat niciodata .

Politistul de caz , a venit personal si mi-a adus raspunsul si mi-a zis si dumnealui ca a recunoscut persoana reclamata ! ( eu cu persoana reclamata sunt in judecata si aceasta persoana ma amenintat ca daca nu imi retrag plangera ma omora etc. )

Ce e de facut ?

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 21:40, 20 Noiembrie 2014
Puteti face plingere impotriva ordonantei de clasare si argumentati pentru ce o considerati a fi netemeinica si nelegala. Nu sunt prea multe sanse sa se schimbe solutia, avind in vedere ca faptele pentru care a fost cercetat nu prezinta un pericol atat de mare, si probabil a avut si alte circumstante care au dus la aceasta solutie.
Amenintariule au fost foarte dure .. Precum " retrageti plangerea ca te omor , sa moara mama daca te prind prin draganesti bag cutitul in tine , ca daca nu imi retrag plangerea mai ramane decat poza de mine , ca intra in casa peste mine cu tigani... "

Si alta chestie , cum in raport si in odonata scrie ca a recunoscut ca ma amenintat si politistul a veit la mine acasa si mi-a spus ca a recunoscut si in declaratia lui scrie ca nu ma amenintat in perioadta 2 februarie 2014 ( de cand am depus plangerea penala si acum ma judec cu el pt acea infractiune ) - 26.10,014 niciodata .

" retrageti plangerea ca te omor , sa moara mama daca te prind prin draganesti bag cutitul in tine , ca daca nu imi retrag plangerea mai ramane decat poza de mine , ca intra in casa peste mine cu tigani... "


Mie personal amenintarile mi se par foarte serioase si susceptibile sa-i produca o stare de temere victimei.
Ce este de facut ? daca politistul a venit si mi-a zis ca a recunoscut , in raportul politistului scrie ca a recunoscut , in ordonata scrie ca a recunoscut dar in declaratie scrie ca nu ma amenintat niciodata
Nu inteleg de ce au considerat-o petitie, posibil ca dvs sa nu fi formulat plangerea cum trebuie, inteleg ca nu aveti inca numar de dosar penal.

Alte discuții în legătură

Amenintari cu moartea ! Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna seara ! Vreau sa va detaliez o stituatie pe scurt ! Acum 2 luni am depus plangere penala la Parchet deoarece mai multe persoane cu care ma judecam m-a ... (vezi toată discuția)
Fotocopii dosar ! ContSters327384 ContSters327384 Buna seara ! As dori sa fac si eu fotocopii de pe un dosar aflat pe rolul postului de politie \\" x\\" , dosarul este pentru amenintari si hartuire dar domnii ... (vezi toată discuția)
Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)