avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... GRANITUIRE INTRE VECINI
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

GRANITUIRE INTRE VECINI

BUNA,SUNT DIN ARAD.SUNT IN LITIGIU CU VECINUL CARE SUSTINE CA PROPRIETATEA ESTE CONSTRUITA PE O BUCATA DIN TERENUL LUI,DEOARECE II LIPSESC 200 METRI PATRATI.EU AM ACTE PE CASA SI TERENUL DE LANGA. AM CHEMAT FIRMA DE MASURATORI TOPOMETRICE CARE AU EFECTUAT MASURATORILE SI AM FACUT SI PROCES DE INTARUSARE,MENTIONEZ CA SI EU AM LIPSA 6 METRI PATRATI.VECINUL M-A DAT IN JUDECATA INITIAL CA AM ACAPARAT DIN PROPRIETATEA LUI SI ACUM AVEM PROCES PENTRU GRANITUIRE.ESTE NECESAR SA CHEM SI EU AVOCAT CARE SA MA REPREZINTE?E POSIBIL CA LA INFATISARE JUDECATORUL SA-I DEA DREPTATE LUI??????
Daca aveti studii juridice sau apreciati ca va descurcati singur, nu este obligatoriu sa angajati un specialist. Totusi, aceste procese nu sunt asa de simple si veti avea nevoie de ajutor. Sa nu credeti ca se uita cineva doar la acte si da solutia. Se va dispune un probatoriu amplu (expertiza de specialitate, inscrisuri, martori), astfel incit instanta sa dea solutia in cunostinta de cauza.
nu am studii de specialitate,dar am fost sfatuita de cineva care are studii de specialitate...am spus in intampinare ca sunt martori si am citat 4 .precizez ca terenul pentru care ma da in judecata se afla chiar in spatele casei,iar firma care a efectuat masuratorile au batut tarusi la o distanta de 1 metru de la casa spunand ca ata am si pe aici pe capatul comunei cam toti oamenii au aproximativ 1metru dupa casa pana in capatul gradinii.am mai fost citati si la cadastru i-au spus ca orice om are ceva dupa spatele casii,dar am fost acuzati ca am dat mita celor de la cadastru si ca ei nu au harta buna...e posibil sa aiba castig de cauza avand in vedere ca si ceilalti vecini de la noi au teren in spatele casei???
BUNA,DIN NOU...sa inteleg ca la procesul ce se apropie se va hotara de catre judecator cine va veni in expertiza pentru masuratori??se iau in considerare martorii ce i-am citat???e posibil sa-i dea lui metrii ce-i lipsesc si eu sa raman fara,iar la randul meu sa mut ceilalti vecini cu hotarul doar sa-i iasa lui???martorii (care sunt batrani bastinasi ai comunei) sustin ca locul acela a ramas mai mic...dar vecinul plateste impozite pe o suprafata si in realitate are cu 200 m patrati mai putin...dar asta nu inseamna ca-i are la mine...casa asa am cumparat-o...erau batuti fiere-osie de caruta ff groase in pamant,dupa care s-au luat inainte cand s-au construit casele....DAR pe partea cu vecinul care ne-a dat in judecata au disparut intr-un mod miraculos...firma ce am chemat-o au venit cu sistem prin GPS de au batut tarusii....va rog frumos ajutati-ma cu sfaturi ,ce se poate intampla in astfel de cazuri????
Casa dvs si terenul aferent sunt intabulate?
da...

Alte discuții în legătură

Care sunt laturile terenului? costirazvan8 costirazvan8 Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala gresita? ce e de facut? mariob mariob In anul 2007 am cumparat 1000 mp teren impreuna cu socrii mei, terenul fiind ingradit cu un gard de plasa pe o bordura de beton ( si din aceasta cauza nu am ... (vezi toată discuția)
Cazul vecinului rautacios dante2 dante2 Stau in casa cu demisol, la care in iunie 2007 ne-am apucat de izolatia exterioara. Motivul: curtea vecinului dinspre spatele casei este mai jos decat nivelul ... (vezi toată discuția)