avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Un bun ipotecat mai poate fi executat ?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Un bun ipotecat mai poate fi executat ?

Buna ziua ,

Am urmatoarea situatie la care sper sa primesc un raspuns din partea D-voastra .
Am fost 4 actionari la o societate privata , dar eu singurul administrator numit prin statut .
Societatea a intrat in faliment , a fost numit lichidatorul iar putinele stocuri si utilaje nu reusesc sa fie valorificate pentru a acoperi creantele .
Momentan sunt administrator al altor doua societati , dar fara a fi si actionar .
Intrebarea mea este urmatoarea ; pot sa imi procur o locuinta , impreuna cu sotia prin credit imobiliar fara ca acest bun sa poata fi executat in contul datoriilor inregistrate de prima unitate falimentara ?
Daca exista posibilitatea ca numai sotia sa procure locuinta , fara ca numele meu sa figureze in actul de dobandire al casei , inlaturand astfel riscul ca acest bun sa fie vreodata executat.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 19:05, 31 Mai 2009
Depinde de raportul lichidatorului cu privire la art 138 in traducere daca sunt sau nu persoane vinovate de faliment in primul rand administratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, va rog sa inteleg si eu impexvladel impexvladel Am garantat cu apartamentul pentru o ruda la un credit pe firma. Am inteles ca firma e la tribunal cu proces de faliment. In situatia mea mai sunt alte 3 ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru nevanzare active societate in faliment Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu impreuna cu sotia sunt actionar la o societate in nume colectiv care este in faliment. Lichidatorul vrea sa vanda bunurile societatii. Putem, ca fosti ... (vezi toată discuția)