avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Lucrez in Italiacu contract de munca, platesc contributii, insa as vrea sa ma intorc acasa ; as dori sa stiu ce documente trebuie sa cer pentru a-mi adauga vechimea la anii lucrati in Romania.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:44, 21 Noiembrie 2014
1. De la Casa de Pensii de care apartineti cu domiciliul din Romania solicitati formularul E207 = "Certificat pentru cariera asiguratului", il completati si il depuneti (cu numar de inregistrare) tot la Casa de Pensii.

2. Casa de Pensii va trimite acest formular in Italia de unde va primi raspunsul privind activitatea dvs. de acolo, perioada ce va fi adaugata la stagiul de cotizare la pensie din Romania.

3. In acelasi fel, dar in sens invers, veti proceda si cand veti indeplini conditiile de pensionare conform legilor din Italia.

4. Veti beneficia de doua pensii, una din Romania si una din Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona? eugeniacrn eugeniacrn Sunt nascuta in 27 iulie 1957 ,am lucrat in Romania cu carte de munca 25 ani si 5 luni (am fost disponibilizata cu ordonanta de 2 ani). In Italia am lucrat ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie din uk Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, in cazul persoanelor cu cetatenie romana care sunt angajate de catre un angajator din UK si unde plateste si contributia la pensie, cum pot acestia ... (vezi toată discuția)
Pensie nearadel nearadel sotia mea este nascuta in 13/01/1956 are lucrati in rominia 29ani si 11 luni din care 12 ani de grupa a 2 a iar in spania 1 an si 7 luni,saptamina viitoare ... (vezi toată discuția)