avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Vreau sa apelez la CEDO!!!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Vreau sa apelez la CEDO!!!

Sotul meu a fost arestat acum doi ani in italia din cauza unui prieten care avea asupra lui 200grame de hasis. i s-au incalcat in acel moment multe drepturi printre care: nu a avut un translator (pentru ca nu vorbea bine limba); nu au fost luate in considerare dovezi pentru nevinovatia lui; avocatul care il reprezenta la acel moment nu a facut toate demersurile pentru ai dovedi nevinovatia; l-au pus sa semneze un document in italiana unde isi lua vina asupra lui nestiind ce semneaza pentru ca nu avea un translator etc. A fost eliberat dupa o luna pe arest domiciliar si apoi pe semnatura. dupa vreo 7 luni l-au eliberat de tot. au trecut aproape 2 ani de atunci, timp in care procesul a continuat iar avocatul lui nu a mai facut nimic. ASA CA ACUM L-AU ARESTAT DIN NOU DUPA 2 ANI CU DECIZIA DE A FACE 2 ANI SI 3 LUNI DE INCHISOARE. Iar persoana cu care a fost arestat si care era vinovat, de cand a fugit inapoi in Romania nu s-a luat nicio masura impotriva lui. as avea nevoie de raspun la aceasta intrebare pentru ca sunt disperata sa fac dreptate si nu stiu ce trebuie sa fac sa apelez la CEDO.
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 23:15, 22 Noiembrie 2014
Stimat forumist,

Având în vedere că este vorba despre o aplicașie contra Statului Italian, va trebui să găsiți un avocat italian, specialist în dreptul acestei țări.

Însă, la o primă vedere, vă pot spune că, din câte cunosc, în dreptul penal italian sunt două proceduri distincte, în care se poate alege o procedură rapidă și cea clasică, fiind importantă și recunoașterea vinovăției.

O diferență, printre altele, este că procedura rapidă nu presupune respectarea tuturor garanțiilor procesuale, iar CEDO s-a pronunțat în sensul inexistenței încălcării Convenției în acest caz, cel acuzat achiesând la limitarea drepturilor sale.

Consultați, însă, un avocat italian/specialist al dreptului Republicii Italia.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce risc dacă fug de pe arest domiciliary în italia către românia? Vladantiq Vladantiq Am fost cercetat de organul competent din Italia din ianuarie pana în noiembrie când s-a dispus arestul!după doar 1 luna cu ajutorul patronului de la ... (vezi toată discuția)
Proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic ContSters193672 ContSters193672 O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu legea in italia ajutor alexcristian2005 alexcristian2005 buna ziua am venit in italia in 2006 cu o masina cumparata din romania la ferara am fost oprit de politia italiana masina era furata din italia in urma cu doi ... (vezi toată discuția)