avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post - reprezentant salariati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post - reprezentant salariati

In ce conditii poate fi restructurat postul unui angajat sau acesta poate fi demis, in cazul in care acesta este in exercitiu al mandatului de reprezentant al salariatilor ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 21 Noiembrie 2014
Art. 226 C.mun. : Pe toata durata exercitarii mandatului, reprezentantii salariatilor nu pot fi concediati pentru motive ce tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariati.

Per a contrario, ptoata durata exercitarii mandatului, reprezentantii salariatilor pot fi concediati pentru motive care nu tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariati. In acest caz, pot intra situatiile mentionate in art.61 C.mun., art.65 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentant al salariatilor Diana_B Diana_B Buna ziua, As dori sa stiu daca este vreo problema la desfiintarea unui post ocupat de un reprezentant al salariatilor? Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Concediere reprezentant al salariatilor enjoy2013 enjoy2013 Buna, In ce conditii poti sa concediezi un reprezentant al salariatilor tinad cont de faptul ca este o restructurare de posturi? (vezi toată discuția)
Reprezentantii salariatilor ivanvintilica ivanvintilica In cadrul unei societati reprezentantii salariatilor pot fi concediati,fara sa fi savarsit o abatere disciplinara? (vezi toată discuția)