avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere reprezentant al salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere reprezentant al salariatilor

Buna,
In ce conditii poti sa concediezi un reprezentant al salariatilor tinad cont de faptul ca este o restructurare de posturi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 6 Iunie 2020
Confoprm art. 226 C.mun., pe toata durata exercitarii mandatului, reprezentantii salariatilor nu pot fi concediati pentru motive ce tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariati.

Pe cale de interpretare, reprezentantii salariatilor pot fi concediati in conditiile prevazute de art.61 si art.65 C.mun.
Buna ziua, intrebarea mea este, reprezentantul muncitorilor la firma la care lucrez a fost instintat ca va fii concediat pe alte motive ce nu tin de activitatea lui ca reprezentant cea ce nu este adevarat fiind un reprezentant incomod pentru conducere, intrebarea mea este are vreo cale de atac?, isi pierde functia daca numai este angajatul firmei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
Simo Levente, utilizator
Sa depuna contestatie la Tribunalul in raza caruia domiciliaza dupa ce i se va comunica decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - reprezentant salariati Eu1214 Eu1214 In ce conditii poate fi restructurat postul unui angajat sau acesta poate fi demis, in cazul in care acesta este in exercitiu al mandatului de reprezentant al ... (vezi toată discuția)
Reprezentantii salariatilor ivanvintilica ivanvintilica In cadrul unei societati reprezentantii salariatilor pot fi concediati,fara sa fi savarsit o abatere disciplinara? (vezi toată discuția)
Reprezentant muncitor Simo Levente Simo Levente Buna ziua, reprezentantul muncitorilor la firma la care lucrez a fost instintat ca va fii concediat pe alte motive ce nu tin de activitatea lui ca reprezentant ... (vezi toată discuția)