Art.226 C.mun.
Pe toata durata exercitarii mandatului, reprezentantii salariatilor nu pot fi concediati pentru motive ce tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariati.
Per a contrario, reprezentantii salariatilor pot fi concediati pentru motive care nu tin de indeplinirea mandatului pe care l-au primit de la salariati. De exemplu, se poate dispune concedierea in baza art.61 C.mun. , in baza art.65 C.mun. sau cand este vorba despre o disponibilizare colectiva.
1. Nu vad nico legatura intre decizia mentionat si subiectul acestui topic..
Prin Decizia 884/201,5 CCR, a respins, ca inadmisibilă, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr. 63/2011 privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, excepţie ridicată de Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Satu Mare, în calitate de reprezentant al membrilor săi de sindicat, în Dosarul nr. 1.286/83/2014 al Curţii de Apel Oradea - Secţia I civilă.
2. Cred ca va referiti la Decizia 814/2015 a CCR prin care s-a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Societatea Goodmills – S.A. din localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov (fostă Titan – S.A.) în Dosarul nr. 39.828/3/2014 al Tribunalului Bucureşti – Secţia a VIII-a conflicte de muncă şi asigurări sociale şi constată că dispoziţiile art. 60 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii sunt neconstituţionale.
In consecinta, Curtea constată că dispoziţiile de lege criticate, prin interzicerea de a concedia persoanele care ocupă funcţii eligibile într-un organism sindical, în cazurile în care concedierea nu are legătură cu activitatea sindicală, contravin dispoziţiilor constituţionale ale art. 16 privind egalitatea în faţa legii, ale art. 44 privind dreptul de proprietate privată şi ale art. 45 privind activitatea economică.