avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Radiere societate - etapa a II-a
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Radiere societate - etapa a II-a

Buna seara,

Am facut procedura de dizolvare si lichidare simultana a unui SRL cu 4 asociati. Mentionez ca societatea nu are active de impartit. Am aflat insa de curand de la contabila (eu nu sunt avocat, dar seful meu mi-a cerut sa ma ocup de aceata treaba) ca societatea ar avea de primit vreo 50 000 RON de la o alta societate a sefului meu, unde acesta este asociat unic. El refuza sa vireze acesti bani catre SRL-ul dizolvat. Deci in bilantul de lichidare vor apare pierderi. Cum trebuie facuta acea hotarare de impartire a activelor si pasivelor societatii. As vrea un model daca se poate. Si apoi alta problema: cum aflu daca mi-a fost publicata in MO hotararea de dizolvare. De la Reg. Comertului mi s-a spus ca in data de 07.05.2009 a plecat spre MO pt. publicare.
Multumesc si scuze pt. faptul ca vin cu niste probleme despre care habar nu am, dar trebuie sa le execut. M-am mai ocupat si alta data si m-am descurcat, iar seful meu s-a invatat ca e fff ieftin asa, caci in loc sa plateasca un avocat, mai bine imi da mie aceste treburi de facut ca si cand ar fi sarcini de serviciu.
Inca odata multumesc anticipat,
Camelia
Cel mai recent răspuns: cameliaborangic , utilizator 10:45, 5 Iunie 2009
doamna Andreea,asociatii stabilesc modul de lichidare a societatii. Operatiunea in sine o face tot lichidatorul. Cine va intocmi raportul de lichidare pentru a se trece la radiere ????
Nu, operatiunea nu o face lichidatorul, ca scopul lui e exact stabilirea modului de repartizare. Nu se face raport de lichidare ci situatie financiara de lichidare, de catre un contabil autorizat. Si in caz ca nu am fost destul de clara in mesajul anterior: aceasta discutie este offtopic aici, a mai fost purtata deja de cateva ori si din aceste motive nu voi mai lasa aici mesaje care nu raspund intrebarii initiale.
multumesc frumos si saru-mana ca m-ati luminat
1. daca cineva are un model de hotarare de repartizare active pentru situatia in care exista pierdere;
2. cum afli cand a fost publicata o hotarare AGA in Monitorul Oficial.

1 nu exista un model tip , enumerati activele ramase in urma lichidarii si modul de impartire a acestora intre cei 4 asociati
daca societatea inregistraza pierdere nu se intocmeste nici un raport
2 desi pe site-ul ONRC apare faptul ca acesta furnizeaza informatia privind publicarea hot AGA in MO pana in prezent nu am reusit sa aflu cine si cum .... ca atare mergeti la MO intrebati in ce monitor sa publicat hot si cumparati pagina respectiva
Multumesc pentru toate raspunsurile. Sper sa ma descurc.

Alte discuții în legătură

Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Dizolvare simplificata adrian.c adrian.c Buna Ziua, Am o firma de constructii impreuna cu alti 3 asociati. In unanimitate dorim sa inchidem acesta firma care in momentul de fata nu mai are ... (vezi toată discuția)
Lichidarea unei societati comerciale cu 2 asociati teleptean teleptean Cine poate sa ma ajunte in legatura cu lichidarea unei societati comerciale ? Revin cu amanunte! Am inteles ca bilantul de lichidare se intocmeste pe ... (vezi toată discuția)