avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CItatie la un proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CItatie la un proces

Sora mea a fost citata intr-un proces de partaj judiciar la adresa mea de domiciliu.Cu toate ca i-am dat avocatului reclamantului adresa de domiciliu a sorei mele ma citat pe mine la adresa de domiciliu dar si pe ea tot la adresa mea. Ce sa fac? Eu i-as da ei plicul dar cum e o persoana mai dificila va putea spune ulterior ca nu la primit.Cu toate ca ea a dat renuntare la mostenire si nu mai trebuia s-o citeze,deoarece i-am dat avocatului partii adeverse o copie a actului de mostenitor prin care ea a renuntat iar eu sint singura mostenitoare a tatalui meu. Cum sa procedez? Din pacate sotul meu a fost acasa cind postasul a adus plicurile si el a semnat de primire.Va rog din suflet astept un raspuns urgent. Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:03, 21 Noiembrie 2014
trimiteti plicul inapoi la instanta de la care ati primit citatia!

faceti si o hartie in care explicati instantei care este situatia si indicati adresa exacta a sorei dvs. pentru a fi citata acolo.
Nu stiu cum ati procedat d-voastra/sora d-vastra de la bun inceput, dar chestia cu avocatul partii adverse e gresita si arata ca nu sunteti reprezentata de catre un avocat.
In mod normal fiecare parte este citata la adresa din buletin/carte de identitate. Dar fiecare parte are dreptul sa depuna la dosar o instiintare/comunicare prin care arata instantei ca isi declara ca domiciliu procesual o alta adresa decat cea din ,,acte".
Toate comunicarile ulterioare se vor face la aceea adresa.
Inca un aspect: comunicarea cu partea adversa se face prin mijlocirea instantei.
Cum dovediti ca i-ati comunicat avocatului partii adverse adresa? Astia mint de si ei cred si nu-s de condamnat, e vorba de interesul superior al clientului:yes:
Corect este asa : se depune la dosarul cauzei actul in atatea exemplare cate parti sunt in cauza plus un exemplar pt. instanta/dosar.
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
Este un proces de partaj judiciar.Varul meu ma sunat ca vrea sa faca partajul in instanta iar eu nu m-am opus intentiei lui mai ales ca niciodata nu am beneficiat de terenul de la tata .M-a intrebat la ce adresa sa ma citeze pe mine si pe sora mea.Eu i-am explicat lui ca sora a dat renuntare si cert de mostenitor mentioneaza ca eu am ramas singura mostenitoare. El nu prea a inteles,e un om d ela tara si mi la dat pe avocatul lui la telefon pt a-i explica lui.I-am repetat avocatului situatia,i-am trimis prin fac o copie buletin si o copie cert mostenitor pt a ma cita doar pe mine.Dar nu stiu ce a inteles el,ca si pe mine si pe sora mea a citat-o la adresa. La mine. Noi sintem mai multi veri mostenitori care impartim terenul de la tatii nostri. Mai am o intrebare. unde trimit eu intimpinarea? La judecatorie sau reclamantului? Si o mai fac in atitea exemplare cite parti contrare sintem? Pentru ca varul meu e reclamant iar noi ceilalti veri in numar de 5 sintem piriti.Va multumesc pentru indrumare.
marusca a scris:
Mai am o intrebare. unde trimit eu intimpinarea? La judecatorie sau reclamantului?

La judecătorie.

Si o mai fac in atitea exemplare cite parti contrare sintem? Pentru ca varul meu e reclamant iar noi ceilalti veri in numar de 5 sintem piriti.

În 6 exemplare - un exemplar pentru instanță și cinci exemplare pentru celelalte părți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar marusca marusca Un var m-a chemat pe mine si pe ceilalti veri pentru partaj judiciar in instanta pentru o suprafata de teren pe care tatii nostrii ca frati au mostenit-o de la ... (vezi toată discuția)
O intrebare!!! yo_raluK yo_raluK Cum as putea sa fac succesiunea la casa dupa moartea tatalui meu?Mentionez ca sora mea e plecata din tara de 20 de ani si nu stiu nimic de ea,nici unde ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru anemona34 anemona34 Bun gasit! 1. taxa de timbru judiciara o pot achita la of postal? 2.trebuie formulata cerere atunci cand o depun la registratura? 3. ma puteti ajuta cu un ... (vezi toată discuția)