avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Bon fiscal

Buna ziua,
In urma alimentarii la o statie de combustibil am uitat sa solicit bonul fiscal pentru a-l deconta la servici.Am revenit la agentul economic respectiv dupa 4 zile si am solicitat bonul respectiv insa fara succes.Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul (conform legii) sa primesc bonul sau un duplicat al acestuia daca nu l-am solicitat la momentul alimentarii si ce obligativitate are agentul economic
.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 23:14, 21 Noiembrie 2014
Nu are nicio obligatie decat sa vi-l inmaneze, iar d-voastra sunteti obligat sa-l pastrati pana la iesirea din magazin. De cele mai multe ori nici nu se poate identifica clientul, pentru ca pe bon nu apar informatii privind cumparatorul.
Deci nu puteti face nimic in aceasta privinta.
Buna ziua,
Nu prea mai aveti ce face deoarece OG 28 din 1999 -privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice prevede urmatoarele:

"Art. 9
(1) Clienţii vor solicita şi vor păstra bonurile fiscale asupra lor până la părăsirea unităţii de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor în vederea prezentării lor la un eventual control, pentru justificarea provenienţei acestora.
(2) Utilizatorii sunt obligaţi să afişeze la loc vizibil anunţuri de atenţionare a clienţilor cu privire la obligaţia acestora de a respecta dispoziţiile prevăzute la alin. (1)."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la pfa misha19 misha19 Buna ziua, Am o nelamurire pentru PFA cu activitate principala Prestari Servicii Foto/ Video, este obligatoriu emiterea de bon fiscal sau este suficient ... (vezi toată discuția)
Nu se elibereaza documente de incasare cu numerar stefan35 stefan35 buna seara. de curand am efectuat o revizie auto la un service care, pentru prestatia efectuata, a emis o factura insa nu a emis si chitanta desi factura ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal alincm alincm Daca am un parc de vinzari utilaje agricole, masini si remorci, la vinzarea catre persoane fizice sint obligat sa emit factura ,(le este necesara la ... (vezi toată discuția)