avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari auto la preturi exagerate
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari auto la preturi exagerate

Buna ziua. Imi cer scuze in avans pentru lipsa de notiuni privitoare la lege.
Situatia e urmatoarea: am 23 ani si sunt proprietarul unui Logan din 2007. Tocmai ce mi-a expirat asigurarea. Spre surprinderea mea, o asigurare noua ma costa minim 1000 lei pentru doar 6 luni - enorm, din moment ce sunt inca student. Un contract v-c cu unul din parinti se sfarseste in inmatricularea cu un pret de +1800 lei, din nou imposibil. Am auzit de varianta unui contract de comodat, dar din ce am inteles aici pe site, comodatarul plateste taxele tot pe numele proprietarului.
Pare-se ca o alta varianta ar fi: X vinde lui Y; contract de v-c intre cei doi. X radiaza masina de pe rolul fiscal. Y o inmatriculeaza fiscal si se trece pe talon cu "instrainat catre'.
Rugamintea mea ar fi sa imi spuneti daca vedeti vreo cale/alternativa viabila pentru situatia mea.. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 13:06, 25 Noiembrie 2014
Cea mai viabila cale e sa faci rost de bani ca sa intretii masina, cu tot ce presupune aceasta. De aceea parintii nostri, in studentie, nu aveau masini. Au asteptat 40 de ani ca sa poata comanda una, iar 10 ani doar pentru aprobare sa detina telefon fix. Nu ca ar fi un model de urmat situatia descrisa, iar societatea de consum s-a schimbat....dar solutie legala pentru evaziune nu exista. Poti sa vinzi masina sau sa platesti intretinerea ei.
Sa nu credeti ca nu mi-a trecut prin cap 'sa fac rost de bani'. Programul la facultatea de stat nu este unul care sa imi permita asta. Caut o solutie 'de avarie' sa spun asa, care sa ma tina macar o perioada limitata de timp si nicidecum sa pacalesc pe cineva. Desigur, trebuia sa nu inscriu masina pe numele meu de la bun inceput, dar nu am prevazut bataia de joc ce avea sa vina din partea statului.
Va multumesc pentru feedback, astept si alte pareri sau idei care sa ma ajute in vreun fel..
O solutie ar fi sa apelezi la un card care iti da posibilitatea sa-l platesti in rate. Stiu ca cei de BT au ceva de acest gen. Star BT daca bine imi aduc aminte.
Chiar daca faceti contract de comodat polita RCA tot pe numele proprietarului se face ! Daca transcrierea nu se poate face alta solutie nu prea exista .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere Daniel Adrian Corduneanu Daniel Adrian Corduneanu Am nevoie de un sfat de la cineva care a avut și a rezolvat următoarea problemă.Am un client care a făcut un contract de folosință pentru ă ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru firma de inchirieri auto Nikoletta001 Nikoletta001 Buna ziua, am si eu o nelamurile cu privire la contractul de comodat. Vreau sa stiu daca pot face contract de comodat cu masina proprie - de pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Contract comodat refacturare utilitati societati alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Buna ziua. De curand o firma la care tin evidenta contabila, ( x ) si-a mutat sediul social in chirie , la o alta societate. sa zic Y ...Intre cele 2 ... (vezi toată discuția)