avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Acordare spor vechime
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Acordare spor vechime

Buna ziua,
Sunt angajatul unei primarii din 01.12.2008 , pana la data de 01.10 2011 am fost angajat ca functionar administrativ , ulterior acestei date am devenit functionar public ocupand prin concurs un post de agent agricol, post pe care sunt angajat si in prezent .
Intrebarea mea este , daca pot beneficia de sporul de vechime in munca ?????
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:34, 22 Noiembrie 2014
Da, aveti minim 3 ani vechime. E foarte probabil ca acest spor a fost dedus din salariul d-voastra pentru a se da aparenta de legalitate.
Multumesc pentru raspuns ,dar as mai dorii sa intreb de cand se calculeaza , din 2008 sau din 2011 cand am devenit functionar public?
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2014
bjn, utilizator
art.11 din Legea nr.284/2010:
.....
(3)Transele de vechime in munca, in functie de care se acorda cele 5 gradatii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt urmatoarele:
- gradatia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii;
- gradatia 2 - de la 5 la 10 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 1;
- gradatia 3 - de la 10 la 15 ani - doua clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 2;
- gradatia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 3;
- gradatia 5 - peste 20 de ani - o clasa succesiva de salarizare suplimentara fata de cele detinute pentru gradatia 4.

(4)Gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se plateste cu incepere de la data de intai a lunii urmatoare celei in care s-a implinit vechimea in munca, prevazuta la transa respectiva, prin acordarea claselor de salarizare prevazute la alin. (3).

(5)Pentru acordarea gradatiei corespunzatoare transei de vechime in munca, angajatorul va lua in considerare integral si perioadele lucrate anterior in alte domenii de activitate decat cele bugetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale andreeapanican andreeapanican bunaziua ,as dori daca se poate sa imi raspunda cineva la urmatoarele nelamuriri: - lucrez de 4luni ca si arhivar la itm si vreau sa stiu pe baza caror acte ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu MIctheo MIctheo 1.La stabilirea salariului brut pentru un functionar public de executie se ia in calcul salariu de baza si vechimea. La calculul vechimii in munca conform ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari elizbeth elizbeth Buna ziua, Am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa ma ajute cineva. Unui salariat permanent care are o vechime de peste 5 ani in unitate si are ... (vezi toată discuția)