mama mea a murit acum 12ani eu am ramas in curte cu tatal meu ,eu fiind singurul copil .casa fiind cumparata de ambii parinti.nu am facut succesiunea tatal meu ma ameninta ca vinde casa , o scoate la licitatie .Doresc sa stiu si eu cota succesorala a sotului supravituitor ce parte are el si ce parte am eu si daca el poate sa vanda casa trezindu-main strada cu sotie si copil Casa neavand nici o datorie sau ipoteca
Prima data spuneti ca ati ramas in curte cu tatal. Aici, se intelege ca in case separate. Apoi, spuneti ca puteti ramine in strada...
Din start, 1/2 din casa este a tatalui. Apoi, a mai mostenit 1/4 din cota mamei. Dumneavoastra aveti 3/4 din cota mamei si, atit.
Conditiile de vinzare vi le va explica un jurist.
Soțul supraviețuitor are dreptul la o parte din moștenire a cărei întindere variază în funcție de clasa de moștenitori legali cu care vine în concurs:
În concurs cu descendenții defunctului (clasa I de moștenitori legali), indiferent de numărul lor – soțul supraviețuitor are dreptul la 1/4 din moștenire;
Nu puteti vinde unul fara celalalt.
Succesiunea șe poate deschide si in instanta daca tatal nu vrea sa deschideti succesiunea la notariat.
Mostenire
aledical
Cine ma poate ajuta cu urmatoarea problem; am o parte din casa dupa moartea mamei 1/4 eu stau cu tatal meu care are 75% din apartament dar de 12 ani numai eu ... (vezi toată discuția)