avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum depistez furtul din apometre?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum depistez furtul din apometre?

de curand am fost rugat de adm. sa il ajut la verificarea indexelor de la apometre din bloc.cum pot sa depistez daca cineva fura?cum sa verific?mentionez ca lunar cel putin 200m/c sunt lipsuri.
Cel mai recent răspuns: nicolae1972adrian , utilizator 13:48, 28 Ianuarie 2020
Am mai scri pe forum cum se face la noi. S- a luat o medie de 5% eroare de masura la apometrele individuale(Conform recomandarii pe care am avot- o de la Institutul de Metrologie), care se aplica consumului individual, iar ce ramane se imparte egal. Dar fiecare face cum crede de cuvinta Principalul este sa existe hotarare a AG.
Toti ne miram de cei 200 mc pierdere, dar nu stim cate apartamente are blocul
ma intreb daca, in conceptia conducerii blocurilor avem voie sa facem economii? O persoana care nu are destui bani face economii si la mancare, si la imbracaminte(nu mai cumpara) si la medicamente, si tot nu ii ajung banii. Dar la apa nu are voie sa faca economii, caci vine cineva si ii spune cat sa consume, adica nu, cat sa plateasca! Si asta, dupa ce a dat consumul inregistrat.Caz particular: O persoana a taiat apa calda, a sigilat tevile, a taiat gazele (Distrigaz a aprobat si executat), relevant cred, dar este obligata sa plateasca dublu fata de inregistrarea contoarelor (2: unul la buc, altul la baie-numai apa rece). Atat de omenosi putem fi? Este legea universal valabila cu "capra vecinului"? Se fac si comparatii:" La ap. 4 nu locuieste nimeni si plateste pierderi la apa", iar in realitate, nu locuieste nimeni dar anumite persoane deschid usa, intra seara si pleaca dimineata. Acestea sunt criterii? Nu vad nicaieri acea dorinta de a convietui frateste si de a ne intelege unii pe altii, dar in asociatii este dramatic. Pana cand ne trezim cu unul mort de 3 saptamani in casa! Omenie!
suzyka a scris:

multumesc de raspuns. pana la urma adunarea generala taie si spanzura dupa cum are chef..., din pacate pt majoritatea. ma intreb oare cum au votat locatarii niste aberatii care-i ajuta doar pe furaciosi?
ili47 a scris:

200mc este f.mult....noi am avut pierederi in fiecare luna tot mai mult.....teava care intra in bloc ,dupa contorul de bloc era sparta ,,am inlocuit acum nu avem pieredere nici un gram.

Daca instalatia este buna sigur ca pierderile sunt mici si pot fi date din diferente de precizie ale apometrelor, din zilele diferite de citire, sau din picaturile adunate in fiecare apartament.
Cu furtul este mai greu de depistat , chiar cu instalatiile perfecte. Oricand se mai gaseste cineva sa insele , sa sustraga, etc. Este un sport national. Discutand aici mai gasim impreuna metode de a combate aceste practici.
Pentru cine este interesat sa vada cum se apreciaza si ce ne sfatuieste furnizorul de apa rece in privinta pierderilor de apa va dau o adresa de contact de unde puteti obtine prin email un plian. Cititi-l cu atentie si va veti lamuri, macar in general, ce si cum cu pierderile de apa: deci consumator@apabucur.ro

Alte discuții în legătură

Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)