de curand am fost rugat de adm. sa il ajut la verificarea indexelor de la apometre din bloc.cum pot sa depistez daca cineva fura?cum sa verific?mentionez ca lunar cel putin 200m/c sunt lipsuri.
Si la noi verificarea apometrelor din apartamente se face de catre un membru al comitetului executiv.
Este un proprietar, pensionar care a lucrat in domeniul instalatiilor . In afara de index se mai uita si la instalatii, mai verifica sigiliile de la metrologie si cele de la asociatie. Indruma proprietarii sa-si rezolve problemele de instalatii sanitare, verifica si documentele de la metrologie. Incercam sa facem acest lucru prieteneste , ca intre vecini , dar , ca si aici pe forum , nu toata lumea este multumita, nu toata lumea este cooperanta. Dar majoritatea apreciaza pozitiv aceasta actiune pe care o facem la 2-3 luni.
Asa am mai gasit diferente de 2 ori in 2008, de 40 m.c. si 103 m.c. apa neraportata in 3 luni la 2 apartamente .
Am indrumat catre firma de verificare metrologica cea mai apropiata de noi.
Am depistat defectiuni ale instalatiilor comune sau individuale si am trecut la remedierea lor.
Cu aceasta ocazie se preiau si sesizari, propuneri, sugestii catre comitetul executiv.
O singură concluzie se poate trage din întrega discuție: dacă vreți să plătiți doar ceea ce consumați mutați-vă într-o casă nouă, construită în sistem capitalist, cu toate utilitățile contorizate individual de furnizori. Alminteri vom plăti și pentru anumiți vecini, de ”bună credință”, vom plăti și pierderile, unele normale, altele mai puțin, șamd.
Însă, în condițiile în care prețurile pentru utilități sunt într-o continuă creștere, cu un impact din ce în ce mai mare în așa zisul coș zilnic, sfatul meu pentru toți locatarii din condominiile construite în perioada regimului comunist este să se implice în activitatea asociației prin participarea la toate adunările generale, astfel încât hotărârile să nu se mai adopte sub cel puțin 50 % din nr. de proprietari.