avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum depistez furtul din apometre?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum depistez furtul din apometre?

de curand am fost rugat de adm. sa il ajut la verificarea indexelor de la apometre din bloc.cum pot sa depistez daca cineva fura?cum sa verific?mentionez ca lunar cel putin 200m/c sunt lipsuri.
Cel mai recent răspuns: nicolae1972adrian , utilizator 13:48, 28 Ianuarie 2020
Ce legatura are diversiunea cu noi?
Eu stiu ff bine ce se intampla in asociatia noastra. Aflu cate ceva si despre alte asociatii din diferite surse dar numai cei de acolo stiu ce se intampla cu adevarat.
In ziare sunt publicate numai faptele negative, lucruri de senzatie referitoare la asociatiile de proprietari si nu cele pozitive.
Ce sfaturi ne dati ? Poate o sa le urmam dupa ce le analizam in mintea noastra, in comitet, in adunarea generala ...
Am avut multe functii in asociatie si mai am . Intrati pe adresa noastra si aflati un mod foarte tansparent de activitate in asociatie. Nu suntem perfecti, nu suntem multumiti, avem si noi probleme si dorim sa facem sa fie mai bine pentru toti.
Accesati adresa si spuneti-va parerea. Oricand mai avem de invatat si nu le vom sti niciodata pe toate!
[ link extern ]
Pe acest forum se doreste in primul rand sa se gaseasca solutii la probleme, deci, @peraspera, nu exista nicio diversiune.
Pentru cei care stiu sa se organizeze dau si eu un sfat:
Cand s- au facut verificarile metrologice ale apometrelor la noi, ne- am organizat fb. Impreuna cu firma care ne- a facut verificarile, am stabilit un program tinand cont ca pe standul firmei puteau fi masurate concomitent 20 apometre, verificarea lor durand aprox. 2 h. Astfel incat am lucrat pe tronsoane, oprindu- se apa pe tronsonul respectiv timp de 4- 5 ore(n- a murit nimeni din asta) fara a fi nevoie sa se monteze stuturi(asta iar da nastere la suspiciuni cu furtul), deci neavand pierderi. Au fost verificate astfel 480 apometre in 10 zile.
domnule cioaca ..la asociatia noastra s a facut verificarea si s a confirmat ca apometrele sunt in parametrii normali.In afara taxei de verificare ,montare si sigilere..destul de mari...s a constatat acelasi vol mare de mc apa,care variaza intre 80 si 200 mc..la 3 scari cu 4 etaje. in medie 40-50% din consum. Deci care a fost rostul verificarii. In 80 % vinovat este administratorulcare negociaza cu cel prins cu frauda..
La o sesizare a unui proprietar intr o luna, la protectia consumatorului..a aparut un afis ca a fost o defectiune la subsolul unei scari...atat.
Vedeti? expert...vorbeste de asemenea despre ceva real. Care dintre adm/pres va veni sa spuna ceva de rau despre modul cum conduc, manageriaza asociatia? Oare "supusii" ce parere au? Si o noutate... intr-o discutie cu un domn functionar public de la Serviciul Inspectie/ control asociatii de proprietari, acesta a recunoscut ca legea minunata 230/2007 are multe lipsuri. Asta place oare celor care citeaza din ea? Am mare incredere in dl. adriantot, motiv pentru care, il rog sincer sa ma ajute: sa imi arate calea prin care pot obtine acordul dlui presedinte-administrator-contabil-casier (all in one) de a putea plati intretinerea in cont (daca nu exista cont, asa cum zice, ce fac pentru a-l determina sa il deschida). precizez ca nu exista nici "loc special amenajat" nici program stabilit/afisat de incasare, si ca "daca toata lumea plateste in apartamentul meu, plateste si tu la fel". Va rog stimate domn sa ma ajutati!
Puteti face plata intretinerii catre asociatie pe mai multe cai , fara acordul conducerii asociatiei. Daca nu stiti contul bancar, sau nu are asociatia cont la banca , mergeti la casierie, la usa lui si platiti.
Dati banii unui vecin in care aveti incredere si rugati-l sa va aduca chitanta.
Trimiteti banii prin posta si pe mandat explicati si ce reprezinta suma.
Mergeti si faceti platile printr-un executor.
Poate mai are si altcineva idei !
Mai intrebati.

Alte discuții în legătură

Verificare metrologica apometre apa rece - solutii florin555 florin555 Buna ziua, Avem o asociatie de proprietari mica (14 apartamente). Am avut pierderi mari la apa si s-a decis efectuarea verificarii metrologice a ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)