avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In ce termen se incheie Formularul \\"Constatare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In ce termen se incheie Formularul "Constatare amiabilă de accident"

Buna ziua, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa ma ajute: Am cautat atat in Legea circulatiei cat si in Ordinul 21/2008 (al Comisiei de supraveghere a asigurarilor) si nu am gasit sa se prevada in ce termen de la producerea unei tamponari (accident cu pagube materiale) se incheie formularul de Constatare amiabila de accident. Daca e prevazut asa ceva undeva, as avea rugamintea sa mi se indice temeiul legal. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 08:41, 23 Noiembrie 2014
Avind in vedere faptul ca un accident trebuie declarat in 24 de ore, este clar ca aceasta constatare trebuie sa fie incheiata cat mai repede, respectiv chiar imediat dupa tamponare.
Formularul Constatare amiabilă de accident poate fi utilizat în relația cu societățile de asigurare numai dacă este completat și semnat de către ambii conducători de vehicule implicați în accident.
Completarea şi semnarea formularului nu reprezintă o recunoaștere a responsabilității în producerea evenimentului, ci un cumul de elemente și fapte care vor ajuta în soluționarea dosarelor de daună. Partea de responsabilitate ce revine fiecărui conducător auto va fi stabilită de către asigurători, în funcție de informațiile completate în formular de către ambii conducători auto, precum și în baza oricăror alte mijloace de probă existente la dosar.

Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordare de prioritate MariaNemteanu MariaNemteanu Am si eu o cunostinta care a avut un accident in urmatoarele conditii: -semnul de prioritate nu a fost vizibil din cauza frunzelor unui copac, -masina care ... (vezi toată discuția)
Orice accident rutier trebuie declarat? Inter2001 Inter2001 Buna ziua. In urma unui accident rutier am intocmit formularul de constatare amiabila. Ulterior asigurarea a refuzat intocmirea dosarului de daune deoarece, in ... (vezi toată discuția)
Tamponare masina+permis expirat maranos76 maranos76 Buna ziua! Zilele trecute am fost tamponat de o masina din spate, in trafic. Cu aceasta ocazie am observat si ca permisul meu de conducere e expirat de 3 ... (vezi toată discuția)