Buna ziua, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa ma ajute: Am cautat atat in Legea circulatiei cat si in Ordinul 21/2008 (al Comisiei de supraveghere a asigurarilor) si nu am gasit sa se prevada in ce termen de la producerea unei tamponari (accident cu pagube materiale) se incheie formularul de Constatare amiabila de accident. Daca e prevazut asa ceva undeva, as avea rugamintea sa mi se indice temeiul legal. Multumesc mult.
Avind in vedere faptul ca un accident trebuie declarat in 24 de ore, este clar ca aceasta constatare trebuie sa fie incheiata cat mai repede, respectiv chiar imediat dupa tamponare.
Formularul Constatare amiabilă de accident poate fi utilizat în relația cu societățile de asigurare numai dacă este completat și semnat de către ambii conducători de vehicule implicați în accident.
Completarea şi semnarea formularului nu reprezintă o recunoaștere a responsabilității în producerea evenimentului, ci un cumul de elemente și fapte care vor ajuta în soluționarea dosarelor de daună. Partea de responsabilitate ce revine fiecărui conducător auto va fi stabilită de către asigurători, în funcție de informațiile completate în formular de către ambii conducători auto, precum și în baza oricăror alte mijloace de probă existente la dosar.