avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... caldura din apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

caldura din apartament

Buna ziua,
De trei ani am facut verbal plangeri legate de caldura din apartament. Am chemat presedintele sa vada caloriferul ca este jumatate rece si si ca returul este rece si n-a luat nicio masura. Anul acesta in vara am depus scris catre Administratie sa rezolve problema si mi-au raspuns in scris pe cerea mea ca se rezolva la iarna. A venit frigul, i-am anuntat iar si nu iau nicio masura. Nu stiu catre cine sa ma adresez, atata timp cat imi platesc facturile la timp si eu stau in frig?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:58, 23 Noiembrie 2014
Cu părere de rău, dar cred ca puteați si Dvs sa faceti aerisirea sau sa schimbați un calorifer pe timpul verii, daca ati vazut ca doi ani nu s-a facut nimic.
Este problema doar la dumneavoastra, sau si vecinii dumneavoastra se plang?
Daca coloanele verticale de tur si retur sunt calde nu au cu ce sa va ajute cei din conducerea asociatiei., atunci inseamna ca este problema la dumneavoastra, asa cum v-a spus si Doamna avocat, trebuia sa rezolvati problema sa spalati sau sa schimbati caloriferul pe timpul verii, daca acesta se incalzeste doar jumatate cred ca este problema in apartament.
Nu va suparati dar fiind vorba despre caloriferul din proprietatea dvs,nu era necesar sa asteptati 3 ani pentru a repeta suportatrea consecintelor nefunctionarii acestuia
Precizati ca returul este rece-normal tehnic in conditiile in care caloriferul nu functioneaza la parametrii
Cum este turul instalatiei ?
Aveti posibilitatea tehnica sa realizati aerisirea caloriferului ?
Vecinii de deasupra dvs se confrunta cu aceiasi problema ?
La ce nivel locuiti ?
Aveati posibilitatea,cel putin dupa sistarea furnizarii agentului termic- asta ca sa nu suportati c/v golire instalatie,sa verificati instalatia,robinetul si caloriferul
Nu are obligatia presedintele de asociatie sa desfasoare demersuri pentru remediere defectiuni la instalatia individuala
1. Daca caloriferul dv. se incalzeste doar pe jumatate este problema dv. pentru ca aveti aer in el. Dupa ce trece sezonul rece chemati un instalator sa va monteze pe calorifer un aerisitor si o sa puteti scoate aerul din calorifer de cate ori va fi necesar.

2. Returul rece mai sus de nivelul caloriferului dv. inseamna ca vecinii de sus au caloriferele inchise.

In niciunul din aceste cazuri nu este treaba asociatiei. Poate doar sa mai faca o aerisire generala la nivelul terasei, dar si aceea poate fi cat de cat eficienta daca toata lumea ar deschide caloriferele. Altfel se face degeaba.
Totusi, la noi cand cineva face o asemenea solicitare, asociatie se implica. Sunt oameni care nu au habat ce este o teava de tur sau una de retur, ce sa mai vorbesc de aerisirea/spalarea unui calorifer.
.................
Mergeti din nou la asociatie, explicati-ii presedintelui situatia si rugati-l sa aduca un instalator sa constate si sa rezolve problema. Daca defectiunea este in casa la dvs., probabil ca o sa platiti numai dvs. interventia, dar daca defectiunea se manifesta si pe partile comune, probabil ca asa cum este normal, cheltuiala va fi suportata de mai multi proprietari. Atentie mare la coturile instalatiei. Dupa trecerea a 20-30 de ani, de obicei acolo se produc cele mai frecvente infundari. Instalatorii cunosc f. bine astfel de situatii. Daca este cazul se pot inlocui bucati intregi de teava... Daca nu au rezovat defectiune asta-vara, au sa o rezolve acum, in sezonul rece...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultim etaj cu calorifere reci sau slab incalzite adrhc adrhc Buna ziua, locuiesc in Bucuresti, sector 5 la et.8 (ultimul). Dintotdeauna (10 ani) de cand locuiesc in actualul apartament caloriferele am observat ca se ... (vezi toată discuția)
Golire instalatie termica martianivan martianivan Buna ziua, M-am mutat, in urma cu 2 luni, cu chirie intr-un apartament cu 2 camere termoficat, la etajul 2. Cand a inceput sa dea caldura am ... (vezi toată discuția)
O parte dintre apartamente primesc caldura in baie,o alta parte nu primesc . ContSters192087 ContSters192087 Eu ma confrunt cu o problema si mai grava si nu gasesc rezolvare . Locuiesc intr-un apartament ,la prima scara,asadar intrun capat al blocului. Blocul ... (vezi toată discuția)