avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt cod penal sau administrativ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt cod penal sau administrativ?

Cine ma poate ajuta.Locuiesc in Germania de 1 an. La iesire din magazin alimentar nu am achitat 3 articole in valuare de 5.39 euro (o cutie de ceai,un creion pentru machiaj si un lac de unghii-toate acestea au fost returnate).Am fost oprita de catre controlorul magazinului.Am fost supusa intrebarilor si unui control minutios in geanta.Dupa care a fost facut un protocol sau un proces verbal,nu stiu la sigur cum poate fi numita aceasta hirtie,dupa aceasta a fost chemata politia,si dinnou controlata si verificata,mi s-a cerut toate datele, de la ''cum ma cheama,de unde vin, data nasterii,si locul de trai la moment in Germania'',deoarece nu aveam nici un documente cu mine (pasaport).Vreau sa stiu la ce ma pot astepta in astfel de caz,caci de la ei nu am mai putut afla un raspuns concret.Unde va fi inregistrat acest caz, si daca imi va fi patat cazierul juridic?Astfel de caz e pentru prima data. Sunt insarcinata in a 8 luna si imi fac mari griji sa nu fie ceva grav ca rezultat.Multumesc Anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:25, 31 Mai 2009
Stiu ca este costisitor, dar mai bine va angajati un avocat. Sigur este vorba despre furt. Daca ati avea un avocat ati putea scapa din faza de urmarire penala sau la judecata cu o suspendare a executarii. Asta o spun dupa legea romana, deoarece nu stiu exact legea penala germana. Cred totusi ca este destul de apropiata in ceea ce priveste furtul. Daca sunteti insarcinata aveti mari sanse sa terminati povestea in faza de urmarire si poate transformarea intr-o amenda administrativa.
E infractiune!
Cel mai probabil ca veti primii o amenda, insa ar fi de recomandata sa vorbiti cu un avocat!
Procedura dureaza foarte mult (luni de zile) insa de uitat nu veti fi uitata...
Daca aveti un aparator toata povestea se paote incheia mai repede, fara proces!
In general in astfel de situatii se aplica amenda administrativa din cate cunosc.Este totusi bine,daca aveti posibilitati,sa va angajati un avocat german pentru a va ajuta si a solutiona cazul. cu profesionalism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier Crisscristina Crisscristina Bună ziua.o prietenă a fost prinsa furând din magazin de haine în Germania o lenjerie intima și o pereche de șosete...în afara de amendă va avea și ... (vezi toată discuția)
Am furat--(gainarii) radugrgsc radugrgsc buna, nu credeam ca o sa ajung candva sa scriu pe un astfel de forum. pe scurt> am furat dintr-un magazin in GERMANIA un obiect in valoare de 20 euro(memory ... (vezi toată discuția)
In ce caz de furt nu se poate retrage plangerea? ilia36 ilia36 daca mi s-a furat un leptop de catre o fata care venea pe la mine periodic si dupa 2 saptamani a comis furtul intra la furt calificat si nu-mi pot retrage ... (vezi toată discuția)