avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt sau delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt sau delapidare

am lucrat la o firma de transp sau înca lucrez,de vreo 3 ori mi-au ramas niste bani pe care nu i-am mai predat la firma echiv a 1200 e,tin sa mentionez ca la fiecare cursa primeam o suma de bani pt cursa ,sa platesc autostrazii,vignete de cele mai multe ori sa cumpar motorina de la hoti adica furata de la altii de era mai ieftina fata de peco. Dupa ultima cursa ne-am certat si ne despartim dar vrea sa îi dau cei 1200 e în cel mai scurt timp adica 7 zile si nu am i-am zis sa mergem la notar sa facem acte si sa îi restitui în maxim 6 luni si nu vrea ca ce garantie are el. Am reusit sa fac rost de 500 e si i-am zis ca îi dau acum 500 si restul în ianuarie maxim tot nu vrea,ca sa îi las ceva gaj pt cei 700. A zis ca daca luni nu îi dau toti banii ma da în judecata pt furt si îmi închide contr de munca cu furt,problema e ca eu tre sa ma angajez dar îmi tre decizia de încetare pe care nu o am. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Asociatia Europrogress din România , Consultant credite si finantari 18:57, 25 Noiembrie 2014
au dovezi clare ca dvs ati luat acei bani?

Abuzul de încredere

Art. 238. - (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Nici vorba de furt, abuz de incredere, e posibil.
Cînd îmi dedeau banii pt cursa semnam o dispozitie de plata. Dupa cele 3 dati în care nu am mai restituit restul de bani ramasi am convenit de comun acord sa las la fiecare cursa o anumita suma de bani,tin ca treaba s-a întîmplat acum vreo 2 sau 3 luni. Ultima cursa s-a sfîrsit acum o saptamîna si atunci am hotarît sa terminam colaborarea dar cum am precizat el vrea toti banii pîna luni daca nu ma da în judecata. În srara aszal-am sunat sii-am zis ca îi dau 500 e luni si restul 700 în ianuarie maxim si daca nu are încredere sa facem act la notariat. Nu e de acord,ori toti luni ori500 si pt restu700 sa las ceva gaj
Legea il obliga sa va comunice decizia.
In caz contrar va incalca dreptul la munca si il puteti actiona in judecata daca nu va mai primeste la munca.
Ii puteti comunica acest punct de vedere daca vreti sa dati firma in judecata.

Furt nu este sub nicio forma.
Greu de spus ce ar fi...si daca ar fi o infractiune...

Problema cea mai mare este ca nu aveati dreptul de a cumpara motorina furata...as zice eu...
Acolo ar fi o infractiune mai clara...dar...si aici pot avea loc discutii juridice...relative la a fi sau a nu fi...
amicul patron are doua probleme :
1. Cum poate justifica kilometri parcursi doar in baza bonurilor de achizitie de combustibil sau a desfasuratorului de pe cardul peco ?? si faptul ca va propus sau a cunoscut cum a acihizitionat , este cam neplacut si dificil de justificat .
2. modul in care va face concedierea dvs poate duce la o serie de semne de intrebare pe care le pot pune cei de la ITM , dar la sesizarea dvs .

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru furt danutzulik danutzulik Pîna acum o saptamîna am lucrat la o firma de transport sau înca lucrez ca nu îmi închide cartea de munca cu furt cica daca nu îi dau suma de 1200 e. De ... (vezi toată discuția)
Intrebare ContSters99159 ContSters99159 nu stiu daca aici se incadreaza problema mea .. am locuit cu chirie la o familie impreuna cu prietenul meu.acesta a luat cu imprumut o suma de bani de la acea ... (vezi toată discuția)
Furt de motorina soferi - societate de transport bortoi bortoi Buna ziua. Sunt intr-o dilema referitoare la conditiile de recuperare a prejudiciului efectuat de soferii angajati la firma noastra. In ultimul timp (desi ... (vezi toată discuția)