avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire ANAF posibil abuziva
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire ANAF posibil abuziva

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati cu o situatie destul de ciudata pentru mine. Tocmai mi-a pus ANAF-ul poprire pe niste sume pe care eu le consider achitate sau neintemeiate. In luma mai 2014 am primit scrisoare ca as avea ceva datorii la ANAF in urma unor probleme cu dosare prin instante. Am achitat ceea ce am considerat intemeiat si am trimis chitante doveditoare.

Dar pe hartie era si o suma stabilita printr-o ordonanta de prim-procuror in urma unei plangeri la o ordonanta de procuror, dar in instanta s-a stabilit ca acea plangere nu a fost intemeiata si s-a respins.
Cum este corect? Eu consider ca respingerea plangerii la ordonanta 1 a anulat ordonanta 2, deci si suma stabilita drept amenda in ea, asadar nu mai era datorie la stat.

Faptul ca am achitat celelalte sume aflate pe instiintarea de poprire si ca am trimis copii dupa chitante, plus documentele de la instanta, nu trebuia sa anuleze infiintarea popririi? Chestia asta se intampla in urma cu 6 luni, iar eu nu am mai primit nimic de la ANAF ca s-a suspendat executarea sumelor, dar am confirmarea ca s-au primit documentele ce dovedeau stingerea datoriei.
Ce ma sfatuiti sa fac acum?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:52, 24 Noiembrie 2014
Mergeti la unitatea locala a A.N.A.F. de care apartineti cu domiciliul si vedeti care este situatia acolo.
Mergeti personal sa discutati cu ei si depuneti toate dovezile alaturate la un memoriu scris la care sa luati numar de inregistrare.
Discutand cu ei va veti lamuri daca au sau nu dreptate.
Veti discuta cu actele in fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executat silit din cauza ca asociatia de proprietari din care fac parte nu a achitat cass pentru angajati mihaycami mihaycami Asociatia de proprietari unde locuiesc are datorii la fisc din cauza ca nu si-a achitat contributiile la Casa de sanatate pentru angajati. Asadar cei de la ... (vezi toată discuția)
Executare silita anaf DumitruC DumitruC Buna ziua, In Aprilie mi-a fost definitivat un dosar penal in urma caruia a trebuit sa platesc 660 lei cheltuieli judiciare. In momentul in care dosarul a ... (vezi toată discuția)
Cicatrice prin lovire popioan66 popioan66 Buna ziua, Acum in urma cu un an si ceva am fost lovit de catre cineva si am ramas cu o cicatrice vizibila pe fata. Atunci la plangerea facuta sa dat ... (vezi toată discuția)