avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Daca sora mea vitrega a deschis succesiunea, eu sunt obligat sa ma inscriu la succesiune? Ce termen am sa ma inscriu la succesiune?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 14:56, 23 Noiembrie 2014
Daca a fost deschisă succesiunea, trebuie sa va prezentati si Dvs. Dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an.
Depinde dupa cine s-a deschis succesiunea !!! Copiii isi mostenesc parintii. Daca sunt frati vitregi inseamna ca nu au aceeasi parinti si nu participa impreuna decat la dezbaterea succesiunii parintelui comun .
Daca aveti acelasi tata (sau aceeasi mama) care a decedat, termenul de acceptare a mostenirii este de 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora iuzer iuzer Buna ziua, Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire la casa parinteasca mireladolta mireladolta buna ziua! tatal meu a decedat in urma cu un an.noi suntem patru frati,trei stam separati iar unul a ramas in permanenta in apartamentul parintilor nostrii ... (vezi toată discuția)
Termen optiune succesorală michel58 michel58 Bună seara! Tatăl meu a decedat în 2008,iar mama în 2014 luna noiembrie. Succesiune nu a fost făcut după decesul tatălui. Iar acum am vrea să facem, ... (vezi toată discuția)