avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen optiune succesorală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen optiune succesorală

Bună seara! Tatăl meu a decedat în 2008,iar mama în 2014 luna noiembrie. Succesiune nu a fost făcut după decesul tatălui. Iar acum am vrea să facem, menţionez, am o soră şi un frate. A- şi vrea să ştiu dacă există vreo termen de opţiune succesiorală. Unii spun că dacă în termen de şase săptămân după deces este făcut,atunci nu trebuie să plătim aşa de mult la notar. Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:38, 25 Ianuarie 2015
Art. 1103

Termenul de opţiune succesorală

(1) Dreptul de opţiune succesorală se exercită în termen de un an de la data deschiderii moştenirii.
Optiunea suscesorală se referă fie la acceptarea moșteniri, fie la renunțarea la moștenire.
Cât privește impozitul de 1% din valoarea masei susccesorale, acesta se achită dacă dezbaterea succesiunii are loc la peste 2 ani de la decesul celui despre a cărui moștenire este vorba.
Veti plati impozit pe mostenire dupa tata, veti dezbate intai succesiunea dupa el, apoi dupa mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dan66aurel dan66aurel Nu am frati sau surori, mama a decedat de un an si o luna tata traieste, ce se intampla daca nu fac succesiune supa moartea mamei si o fac dupa ce moare si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata decedat iandar iandar As dori sa stiu in cit timp dupa decesul tatalui trebuie facuta succesiunea,iar daca nu se face ce se intimpla cu bunurile ramase.Cineva zicea ca daca nu se ... (vezi toată discuția)