avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incetare contract de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incetare contract de arenda

Buna, sunt in urmatoarea situatie si as dori sa o rezolv cat mai pasnic posibil, daca se poate pe cale amiabila. Situatie e urmatoarea:

Strabunicul si strabunica au avut pamanturi agricole la sat, au decedat ambii, iar bunicul a dat in arenda pamanturile la o ferma fara sa faca succesiunea.

Firmat respectiva s-a angajat sa plateasca impozitul pe terenuri la stat, e scris in contract la punctul 5, dar nu a platit de 2 ani si am platit noi ca familie impozitul pe teren, desi firma primeste subventia APIA in locul nostru.

Contractul de arenda este pe 10 ani, din 2011 pana in 2021, eu vreau sa reziliez contractul de arenda, se poate face acest lucru inainte de termen ???

Pot folosi nerespectarea punctului 5 pentru a imi sustine rezilierea contractului inainte de termen ???

Idea ii ca bunicul vrea sa imi dea voie sa folosesc pamanturile pentru a face o ferma si a obtine fonduri EU, sunt tanar si am tot viitorul inainte.

Orice sfat sau ajutor e binevenit, mersi mult :)
Cel mai recent răspuns: ralfytm , utilizator 17:55, 24 Noiembrie 2014
Trebuie citit contractul in integralitatea sa cu foarte mare atentie. In contract ar trebui sa aveti descrise situatiile in care contractul se poate rezilia, inceta, etc.. Deasemenea tot in contract ar trebui sa aveti descrisa si procedura de incetare, reziliere, etc..
Consultati un specialist, in sensul analizarii contractului respectiv!!. Nu va poate raspunde nimeni la speta dvs pana nu analizeaza contractul.
Va multumesc pentru raspuns, chiar nu stiu ce sa fac, idea ii ca momentan nu avem bani pentru a merge la o consultanta specializata, exista posibilitatea de a incarca contractul online pentru ca cei care vor sa ne dea un sfat gratuit online sa o poata face? :)

Nu stiu daca avocatnet imi da voie sa incarc documente scanate, este posibil?
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
ralfytm, utilizator
Daca gasiti pe cineva dispus sa piarda 2-3 ore pt studiu contractului, pro bono, atunci este posibil, dar ma indoiesc.
Tot trebuie sa consultati un specialist pt. obligarea la plata a tertei persoane, asa ca.......
Mersi de mesaje si suport, voi merge pana la urma la o consultanta specializata, idea ii ca nu vrem sa recuperam cei 2 ani de impozit, vrem doar sa nu mai fie pamantul dat in arenda.

O zi placuta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor si contract de comodat ralfytm ralfytm Buna, numele meu este Ralf, sunt un tanar viitor antreprenor de 26 de ani din Timisoara si ma aflu in urmatoarea situatie, sper sa ma puteti ajuta ... (vezi toată discuția)
Titlul l-am obținut de la primărie fiind anunțată de cel care lucrează pamantul Badea maria ramona Badea maria ramona Cel care lucrează pământul e din satul unde a locuit strabunica mea părinții lui sunt tot de acolo din sat...dansul nea căutat și nea zis la telefon de ... (vezi toată discuția)
Evacuare scorpion73 scorpion73 Buna ziua tuturor, un sfat va rog daca se poate!? Strabunica, bunica si bunicul (care este bunic vitreg) vand nepotului un imobil in anul 1995, astfel: ... (vezi toată discuția)