avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor si Contract de Comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor si Contract de Comodat

Buna, numele meu este Ralf, sunt un tanar viitor antreprenor de 26 de ani din Timisoara si ma aflu in urmatoarea situatie, sper sa ma puteti ajuta :)

Bunicul meu a mostenit de la strabunici o casa la sat, fratele bunicului, singurul frate, a dat declaratie ca nu vrea nimic din mostenire, actele de succesiune ne costa 2706 Ron, fiind o casa foarte mare si succesiunea trebuie facuta din 1998, dar e alta poveste.

Intrebarea mea ii daca bunicul fiind acuma singurul mostenitor imi poate semna un contract de comodat pentru a imi deschide un SRL-D in mediul rural fara a face actele de succesiune?

Actele urmand sa le facem in timp cand avem ceva mai multi bani, cam aceasta este situatia mea, orice sfat, idea , ajutor, e bine venit, mersi :)
Cel mai recent răspuns: ralfytm , utilizator 03:07, 23 Noiembrie 2014
Contractul de comodat se poate incheia doar cu proprietarul, iar certificatul de mostenitor nu reprezinta titlu de proprietate. Mai mult decat atat, trebuie sa depuneti dovada spatului, si atunci apare pe act cine este titularul.
Mersi de informatie, avem si titlul de proprietate pe casa, doar ca e pe numele strabunicului si avem chitantele ca bunicul a platit impozit pe casa dupa ce strabunicul nu a mai fost printre noi.

Dovada spatiului se face prin titlu de proprietate care e pe strabunicul si actul de mostenire a lui bunicul (daca facem succesiunea) ?

Intreb fiindca am mai facut o succesiune pe terenurile agricole si acolo avem titlurile de proprietate pe numele strabunicului si a strabunicii, iar actul de mostenire pe bunicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme incheiere act de vanzare cumparare bogdanxy bogdanxy Strabunica mea a printre alte proprietati, a detinut o casa cu un loc de casa. In urma decesului sotului acesteia, strabunicul meu, s-a facut taxa de ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui teren Aicha Aicha Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste cumpararea unui teren. Tatal meu detine acest teren de 15 ani (cand spun detine ma ... (vezi toată discuția)
Terenuri declarate/nedeclarate nicole852107 nicole852107 buna seara,pana in anul 1995,parintii mei au avut grija de bunica,in acelasi timp facandule si contract de intretinere pe casa.in tot timpul acesta (pana in ... (vezi toată discuția)