avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar autoturism
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar autoturism

buna ziua, pentru achizitionarea unui autoturism second-hand de la o persoana juridica din UE, dar foarte scup, este nevoie sa platim tva in Romania?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 10:16, 2 Iunie 2009
Pentru masinile second hand nu se datoreaza TVA

A aparut recent OUG 46/2009 conform careia :
3. La articolul 156^3, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (5^1), cu urmatorul cuprins:
"(5^1) In aplicarea prevederilor alin. (5) lit. b), organele fiscale competente in administrarea persoanelor prevazute la alin. (3), respectiv a persoanelor care nu sunt inregistrate si care nu trebuie sa se inregistreze conform art. 153, indiferent daca sunt sau nu sunt inregistrate conform art. 153^1, vor elibera, in scopul inmatricularii mijlocului de transport nou, un certificat care sa ateste plata taxei, ale carui model si continut vor fi stabilite prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. In cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt noi in sensul art. 125^1 alin. (3), efectuate de persoanele prevazute la alin. (3), in vederea inmatricularii, organele fiscale competente vor elibera un certificat din care sa rezulte ca nu se datoreaza taxa in Romania. Prin organe fiscale competente se intelege organele fiscale prevazute la art. 33 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."
sonya33 a scris:

buna ziua, pentru achizitionarea unui autoturism second-hand de la o persoana juridica din UE, dar foarte scup, este nevoie sa platim tva in Romania?

Nu datorati TVA pentru masinile second hand care o achizitionati din UE.
Ca baza legala:In cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt noi in sensul art. 125^1 alin. (3), efectuate de persoanele prevazute la alin. (3), in vederea inmatricularii, organele fiscale competente vor elibera un certificat din care sa rezulte ca nu se datoreaza taxa in Romania.
Mult succes,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva masini din import karmem karmem buna ziua.sunt un utilizator nou, urmaresc de mult forumul dvs, dar abia astazi m-am inregistrat. am o problema . am achizitionat o masina din germania pe ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din ue mariusf09 mariusf09 Buna seara, Am un SRL, micro, neplatitoare de TVA. Vreau sa achizitionez un autoturism din spatiul UE. Spuneti-mi va rog din punct de vedere al TVA ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva platit in doua state ue (romania, italia) GEORGIANAION GEORGIANAION Buna ziua, In calitate de PF am achizitionat in mai 2011 o masina noua de la Porsche Romania, platind TVA-ul aferent (24%), am inmatriculat-o in Romania, dupa ... (vezi toată discuția)