este corect ca in situatia in care eu locatar cu cheltuielile achitate la zi, prin cota indiviza sa mi se repartizeaze lunar si taxele avocatilor platiti de asociatie pentru dosarele intocmite locatarilor rau platnici chiar daca nu s-au stabilit cheltuieli judecatoresti? in asociatia in care locuiesc, locatarul care a avut dosar si i s-a stabilit taxe judecatoresti pe langa aceste taxe mai apare si cu alta taxa avocat impusa de asociatie.Aceasta taxa platita in avans luna de luna nu se contabilizeaza separat? nu se poate face o reglare intre ce am platiti si ce s-a stabilit prin hotararea judecatoreasca. nu platesc de 2 ori acelasi serviciu?
Onorariul avocatului se plateste de catre asociatia de proprietari din casierie ori din banca. Aceste sume se solicita de la cel dat in judecata prin intermediul instantei. Asociatia isi recupereaza aceste cheltuieli daca asa hotaraste instanta. Instanta poate sa nu acorde cheltuieli de judecata ori poate cenzura suma pretinsa. Abia in aceste ultime situatii, se pune problema ca onorariul sau diferenta de onorariu sa fie suportata de membrii asociatiei si nu de cel actionat in judecata.
cred ca nu m-am facut imteleasa.la noi in asociatie,in rubrica taxa avocat apar sume enorme.indiferent daca ai avut sau nu proces,presedintele motivand ca s-a discutat dosarul respectiv,dar nu s-a inaintat in instanta.Se poate percepe taxa de avocat doar pentru ca s-a analizat dosarul respectiv,sau trebuie hotarare judecatoreasca pentru a achita onorariul avocatului?Mentionez ca nici in Adunarea Generala nu s-a stabilit onorariul avocatului .
Dar, in AGP, s-a aprobat angajarea unui avocat?
Daca da, CEx., are obligatia sa angajeze un avocat, dupa ce analizeaza mai multe oferte, sa incheie un contract cu el, in care sa se specifice, cat si cand se plateste onorariu.
Daca s-a cazut la intelegere cu sume pentru fiecare stadiu al dosarului ( evaluare, reprezentare in instanta pe fond, la apel, etc) atunci , asta e!
Solicitati presedintelui, sa va prezinte contractul incheiat cu avocatul si cititi-l cu atentie.
Taxa expertiza
nicu_is
buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)