avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional schimbare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional schimbare functie

Buna ddimineata!Am si eu o problema:in perioada 2002-2007, am fost angajata in functia de ospatara.in 2004 ni s-a spus ca suntem obligati sa facem un curs de ospatar,l-am platit,l-am absolvit iar cand am primit diplomele am constatat cu stupoare ca in partea de sus in loc de MINISTERUL EDUCATIEI.....,era trecut casa de cultura x.cand am intrebat de ce ni s-a spus ca nu are importanta,diploma e ok.in 2007 s-au schimbat proprietarii,s-a facut un nou c.i.m,tot cu incadrarea ospatar.in mai 2008,m-am mutat la alta unitate de profil.in 20 apr,2009 am fost trimisa in somaj din motive economice.am primit adeverinta cu stagiu de cotizare in 19 mai.am mers la itm sa-mi scot cartea de munca si am constatat ca erau operate toate perioadele,insa nu era incheiat la nici o unitate.mi s-a spus ca nu se poate fiindca nu e buna diploma de ospatar si trebuie facut la fiecare unitate in perte un act aditional de modoficare a functiei:din ospatar in muncitor necalificat.nu sunt de acord.nu e vina mea ca nu e valabil cursul care am fost obligati sa-l facem ,care l-am platit eu,si care ulterior contabila mi-a spus ca e echivalent cu un curs de dans.cum este posibil sa-mi schimbe functia in alta functie?nu in necalificat.am atestat de lucrator in turism din 1997,am diploma colegiu admin.publicadin 2007,si licenta fac.dr.,adm publica din 2008.va rog sa ma ajutati sa pot intra in somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 2 Iunie 2009
Imi pare rau ca nu ai avut pe cineva care sa va informeze, un certificat eliberat de o casa de cultura nu este valabil pentru ca acel curs nu este recunoscut de MMSSF, mergeti la agentia de ocuparea fortei de munca, va inregistrati cu dosarul pentru a primi indemnizatie de somaj, si la urmatoarea angajare fiti atent cand va negociati Contractul Individual de Munca.
Mult succes.

Patronatul National Roman este singura organizatie patronala care, inca de la infiintare sa in anul 1990, urmand traditiile marilor patronate din Europa, a manifestat o intensa preocupare pentru calitatea fortei de munca si s-a implicat in perfectionarea si eficientizarea programelor de reconversie si in organizarea unor module proprii de formare profesionala.

La sfarsitul programului de calificare, Patronatul National Roman, organizeaza examen de absolvire, care consta in proba teoretica si o proba practica.
La examenul de absolvire se pot inscrie, pe baza unei cereri, participantii care au parcurs tematica programului de formare profesionala si au promovat fiecare modul/disciplina.
Certificatele de calificare profesionala eliberate, au recunoastere nationala si sunt insotite de o anexa denumita Supliment descriptiv al certificatului, in care se precizeaza competentele profesionale dobandite.

Patronatul National Roman, in conformitate cu OG nr. 129/2000, republicata, a fost autorizat de MMSSF, MECT si CNFPA sa organizeze programe de calificare profesionala pentru urmatoarele calificari:

NIVELUL I
1. Manichiurist-pedichiurist
2. Frizer
3. Lucrator pentru estetica si igiena corpului omenesc
4. Macelar
5. Lucrator in comert
6. Lucrator in alimentatie
7. Cofetar
8. Patiser

NIVELUL II
1. Comerciant-vanzator marfuri alimentare/nealimentare
2. Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
3. Bucatar
4. Cofetar-patiser
5. Coafor
6. Zidar-pietrar-parchetar
7. Fierar betonist, montator prefabricate
8. Dulgher-tamplar-parchetar
9. Masinist utilaje cale si terasamente
10.Tamplar universal

NIVELUL III
1. Cosmetician

Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
TIN SA PRECIZEZ CA A FACUT ACEST CURS SI PERSONALUL DIN BUCATARIE SI UNELE PERSOANE AVEAU MENTIONAT SUS PE DIPLOMA :MINISTERUL EDUCATIEI.DE CE,NU STIU.
casele de cultura organizeaza cursuri, dar cu viza ministerului educatiei, poate ar fi bine sa mergeti la societatea la care ati lucrat, sa vorbiti cu cei din conducere, poate nu au stiut nici ei.
EI MI-AU SPUS CA ASA SE REZOLVA:CU ACT ADITIONAL DE MODIFICARE A FUNCTIEI IN NECALIFICAT...EU NU SUNT DE ACORD.NU STIU CE SA FAC.TIMPUL TRECE SI NU POT SCOATE C.M. PT SOMAJ.
Este adevarat un act aditional modifica CIM, dar la baza trebuie sa am un act respectiv certificat de calificare recunoscut de MMSSF. In aceasta situatie nu mai aveti ce face, MERGETI la fiecare angajator pentru acel act aditional de modificare a CIM (repara incadrea, din ospatar in muncitor necalificat), dupa aceea va opereaza si concedierea. Asa reusiti sa mergeti la somaj.
Daca doriti mergeti la ITM la serviciul consultanta sau la inspectorul de serviciu si aveti raspunsurile la intrebarile dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2009
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Calificarea angajatului DianaTrisca DianaTrisca Buna, Cum este cel mai corect sa angajezi o persoana, in functie de calificarea sau in functie de experienta in munca. De exemplu, pentru postul de tamplar, ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca gikgika gikgika Din 01.10.2003 sunt angajata la o societate ca vanzator, dar in carnetul de munca muncitor necalificat.Pe 19.03.2004 am fost calificata in meseria de vanzator ... (vezi toată discuția)
Carte de munca lorre_ioana lorre_ioana Buna ziua. As vrea sa stiu daca este legal ca in cartea de munca sa apara trecut de catre angajator un angajat ca fiind muncitor necalificat cu toate ca ... (vezi toată discuția)