avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită BO Avalizat
Discuție deschisă în Executare silită

BO Avalizat

Buna Ziua,

Daca un BO este avalizat fara a arata pentru cine, exista vreo consecinta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 22:16, 25 Noiembrie 2014
Desi intrebarea este scurta (la obiect), este alambicata, fapt pentru care rog reformularea ei.
Avalizarea instrumentului nu poate fi facuta decat in nume personal.
Sau ati vrut sa va referiti la girare ?
anjinsan a scris:

Buna Ziua,

Daca un BO este avalizat fara a arata pentru cine, exista vreo consecinta?

Va multumesc!

cum adica avalizat , dar fara sa arate pentru cine ?!!!
daca BO nu este completat corespunzator sau incomplet , acesta este nul . nu-l primeste nici o banca , si isi pierde autenticitatea .
mai pe scurt , devine maculatura .
nu e chiar asa, din moment ce a fost avalizat asta inseamna ca a fost semnat cu buna stiinta, daca a fost emis in alb fara a avea suma trecuta se mai practica de catre furnizori pentru a avea o garantie, dar se completeaza un proces verbal in care se trec toate datele documentuli , proces verbal ce se ataseaza contractului dintre cele doua parti si in care este mentionat ca inainte de a fi depus la banca pentru decontare emitentul va fi anuntat cu un numar de x zile....., avalizarea inseamna ca raspunde cu bunurile proprii, adica e o masura de siguranta.
Ca nu a fost completat complet???? ce il impiedica pe cel care il detine sa il completeze???!!!!
unde ati vazut dumneavoastra BO avalizate in alb ?
dumneavoastra v-ati vinde viata , pe un BO ? va intreb din pura curiozitate ...
din pacate da am vazut, sunt furnizori care in momentul semnarii unui contract cer garantie un BO avalizat-fara a trece vreo suma ci doar emitentul si tragatorul, bilet ce va fi folosit in cazul neplatii datoriei ,dar cu anunt prealabil .
Stiu ca nu e corect nici nu sustin asta dar eu una am intalnit.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
IONICA VADUVA, utilizator

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb ritter76 ritter76 Care sunt elementele minime de completat, la data emiterii ? Am un BO avalizat pe persoana fizica. La data emiterii ca si garantie, pe BO au fost ... (vezi toată discuția)
Schimbarea bo in banca zuzy zuzy Buna seara, Am cesionat o firma . Firma avea o linie de credit la banca. Cine a luat firma a fost de acord cu datoriile. Linia de credit are ca si ... (vezi toată discuția)
Avalizare fila cec sau bilet la ordin mem123 mem123 Avalizarea filei cec sau a biletului la ordin constituie o garantie sau poate fi teapa ? (vezi toată discuția)