avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Bursa pentru medicii rezidenti
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Bursa pentru medicii rezidenti

Buna ziua !

As dori sa stiu daca este legal ca medicilor rezidenti sa nu li se mai dea acea bursa daca isi iau concediu de odihna , de catre spitalele platitoare ?
Am subliniat "odihna" fiindca din cate vad in acele fragemente de lege, pe care le poti gasi pe internet, se zice ca nu o primesti in cazul in care esti in concediu dar din ce am vazut eu e vorba de alte concedii decat cele de odihna. Poate nu am inteles eu bine, va rog sa ma lamuriti ca sa stiu daca e legal sa nu-ti mai dea acea bursa daca iti iei concediu de odihna sau daca e o masura abuziva aplicata de catre spitale.

Va multumesc !

PS: As vrea sa stiu, daca se poate, si in legatura cu acele tichete de masa daca e legal sa nu le mai primesti cat esti in concediu de odihna sau daca e tot la fel, o masura abuziva a spitalelor. Multumesc din nou !
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:52, 24 Noiembrie 2014
1. nu beneficiati de bursa de rezidentiat pe perioada concediului de odihna, potrivit ordinului ministrului sanatatii 167/2014,art 4, alin 2:
(2) Nu beneficiaza de bursa de rezidentiat medicii rezidenti, medicii dentisti rezidenti si farmacistii rezidenti pe perioada in care efectueaza stagii de pregatire in afara Romaniei, precum si pe perioada concediilor de odihna.
www.avocatnet.ro/content/art...

2.Beneficiati de tichete de masa pentru zilele lucrate conform legii 142/1998, art 6, alin 1
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa in sistemul sanitar stelarman stelarman LEGE nr. 142 din 9 iulie 1998 (*actualizată*) ART. 5 (1) Angajatorul distribuie salariaţilor tichetele de masa, lunar, în ultima decada a fiecărei ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat Giovigeo Giovigeo Este posibil ca angajatorul sau chiar patronul să dea dispozitia de a nu preda tichetele de masă unui anumit angajat acesta fiind an concediu medical facand ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa handsu handsu Este legal , ca o firma sa retina in plus si cinci bonuri de masa pentru lipsa , chiar daca angajatul este in concediu medical ? (vezi toată discuția)