avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitie de peste 5000 de euro
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitie de peste 5000 de euro

Buna ziua!Cum ati proceda in cazul in care ati incheiat un contract de achizitie sub pragul de 5000 de euro, care nu trebuie notificat la ANRMAP si dupa nici o luna ordonatorul de credite doreste o suplimentare a achizitiei contractului care duce acest contract peste pragul de 5000 de euro???ce e de facut?un alt contract sau se poate face act aditional dar mai ales care este cea mai buna varianta care se poate trimite in SEAP deoarece Art. 19^1din oug 34/2006 spune doar atat:
,,(1) În situaţia prevăzută la art. 19, autoritatea contractantă transmite în SEAP o notificare cu privire la achiziţia directă a cărei valoare depăşeşte echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro fără TVA, în cel mult 10 zile de la data primirii documentului justificativ ce stă la baza achiziţiei realizate.”
Acum mai este si varianta cu cele 10 zile, depinzand daca au trecut sau nu???!!!Daca au trecut este mai bine sa se incheie un alt contract,daca nu se poate merge pe aditional, dar in acest caz, cum trimiti suma,cumulata (contract +aditional???) si daca au trecut cele zece zile incheind un alt contract nu mai transmit nimic deoarece notificarea se refera la fiecare contract in parte cand se cere notificarea?????
Cel mai recent răspuns: cristinacarina , utilizator 09:35, 27 Noiembrie 2014
Parerea mea este sa incheiati act aditional si sa trimiteti notificarea pe valoarea totala, in 10 zile de la incheierea actului aditional.
Practic, achizitia se incadreaza la art.19^1 din momentul incheierii actului aditional, si de atunci devine incident articolul respectiv.

A incheia un nou contract, poate duce la interpretarea ca devine incident art.23 prin fractionarea achizitiei in 2 contracte, in scopul eludarii art.19^1 si netransmiterii notificarii pentru toata suma.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns!aceeasi logica am folosit-o si eu,dar as mai indrazni sa va cer o parere???...in cazul in care pe langa acest contract mai am unul incheiat la inceput de an, dar care la acea vreme nu a trecut de suma de 2600 euro fara tva?acum il voi aduna si pe acela si dau notificarea cu intreaga suma sau doar contractul acesta nou cu aditional care trece de 5000 de euro???primul contract,a fost independent de acesta!...si in general, care ar fi rationamentul: daca ai o achizitie cu o suma care in ,,primavara" nu depaseste 5000 de euro si in ,,iarna", dar in cursul aceluiasi an mai faci o achizitie de acelasi fel (alt contract,de exemplu)care singur nu depaseste 5000 de euro dar impreuna cu cel din primavara ar trece peste aceasta suma, trebuie sa faci notificarea sau nu???mie art.19^1 a OUG 34/2006 imi lasa de inteles ca e vorba de fiecare achizitie, individual nu adunata pe parcursul unui an????d-voastra, cum intelegeti textul art 19^1???inca odata, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 77/2012 soledad soledad Modificarea art. 19 din OUG 34/2006, prin introducerea art. 19\'1, impune autorităţii contractante transmiterea în SEAP a unei NOTIFICÃRI privind ... (vezi toată discuția)
Anunt de participare seby_red_dogg seby_red_dogg Buna dimineata! La institutia noastra s-a initiat o achizitie directa (cf. art. 19 din OUG 34/2006) a unui contract de lucrari fara a publica un anunt de ... (vezi toată discuția)
Achizitie publica prin atribuire directa danielbox4 danielbox4 Conform OUG 34/2006 art 19 arata ca Autoritatea contractantă (AC) achiziţionează direct produse, servicii sau lucrări, in cazul in care valoare nu ... (vezi toată discuția)