avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Achizitie servicii pt un SRL de la o pers fizica ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Achizitie servicii pt un SRL de la o pers fizica membra UE

Buna ziua,

Cum pot inregistra in contabilitate si declara la ANAF achizitia unor servicii achizitionate din UE pentru consultanta de la persoane fizice. Au emis factura.
Trebuia sa le retin si impozit la sursa?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:47, 28 Noiembrie 2014
Se inregistreaza la anaf ctr doar daca serviciile sunt prestate pe teritoriul RO. In rest este optional .
Se retine impozit daca nu exista conv de evitare a dublei impuneri + cert fiscal de la partener ( ca si plateste impozitele acolo)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea nerezidentilor ildikogabriella ildikogabriella Sunt contabila unioe institutii de spectacole.Institutia beneficieaza de 2 categorii de servicii prestate de un rezident dintr un stat ue: un serviciu de ... (vezi toată discuția)
Retinere la sursa melchior melchior ce fel de servicii europene poate primi o persoana juridica romana care sa nu fie impozitate cu retinere la sursa? (vezi toată discuția)
Dubla impunere india CatalinaSfetcovici CatalinaSfetcovici Buna ziua, am urmatoarea speta: o companie din India a prestat servicii de training pentru o companie din Romania. Conform solicitarii companiei romane s-a ... (vezi toată discuția)