am urmatoarea speta: o companie din India a prestat servicii de training pentru o companie din Romania. Conform solicitarii companiei romane s-a prezentat copie legalizata si apostilata a certificatului de rezidenta fiscala care determina rezidenta fiscala a companiei prestatoare in India.
La momentul platii, compania romana sustine ca trebuie sa retina 10% impozit si sa vireze in India doar 90% din suma facturata (facturile au total de 25000 USD).
Pe parcursul anului 2014 compania indiana a mai lucrat cu alte 2 companii din Romania pentru care a prestat servicii de training. Incasarile de la celelalte 2 companii au fost pe suma facturata fara a se retine acest impozit invocat de ultima companie romana.
Am rugamintea sa imi clarificati acesta speta: care este procedura fiscla corecta si de ce?
Cautati conv de evitare a dublei impuneri cu India
Daca acolo sunt trecute aceste servicii, atunci compania din RO nu trebuie sa retina nimic.
Daca nu sunt, trebuie sa retina impozit
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.