avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Dubla impunere India
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Dubla impunere India

Buna ziua,

am urmatoarea speta: o companie din India a prestat servicii de training pentru o companie din Romania. Conform solicitarii companiei romane s-a prezentat copie legalizata si apostilata a certificatului de rezidenta fiscala care determina rezidenta fiscala a companiei prestatoare in India.
La momentul platii, compania romana sustine ca trebuie sa retina 10% impozit si sa vireze in India doar 90% din suma facturata (facturile au total de 25000 USD).
Pe parcursul anului 2014 compania indiana a mai lucrat cu alte 2 companii din Romania pentru care a prestat servicii de training. Incasarile de la celelalte 2 companii au fost pe suma facturata fara a se retine acest impozit invocat de ultima companie romana.
Am rugamintea sa imi clarificati acesta speta: care este procedura fiscla corecta si de ce?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 13:58, 6 Martie 2015
Cautati conv de evitare a dublei impuneri cu India
Daca acolo sunt trecute aceste servicii, atunci compania din RO nu trebuie sa retina nimic.
Daca nu sunt, trebuie sa retina impozit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea nerezidentilor ildikogabriella ildikogabriella Sunt contabila unioe institutii de spectacole.Institutia beneficieaza de 2 categorii de servicii prestate de un rezident dintr un stat ue: un serviciu de ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri intre ro si india mariati mariati O companie din Romania presteaza servicii IT unei companii din India si furnizeaza companiei din India, Certificatul de Rezidenta Fiscala. Deoarece exista ... (vezi toată discuția)
Achizitie servicii pt un srl de la o pers fizica membra ue Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Cum pot inregistra in contabilitate si declara la ANAF achizitia unor servicii achizitionate din UE pentru consultanta de la persoane fizice. Au ... (vezi toată discuția)