avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Evitarea dublei impuneri intre RO si India
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Evitarea dublei impuneri intre RO si India

O companie din Romania presteaza servicii IT unei companii din India si furnizeaza companiei din India, Certificatul de Rezidenta Fiscala. Deoarece exista Conventie de evitare a dublei impuneri intre RO si India, in acest caz, compania din India retine 10% Witholding Tax?
Daca raspunsul este afirmativ, cum trebuie sa emitem factura?
Cel mai recent răspuns: mariati , utilizator 14:28, 22 Mai 2020
Dupa parerea mea, compania din Romania factureaza serviciile asa cum au fost negociate, declara/plateste impozit pentru venitul inregistrat, in Romania la termenele legale iar partenerul din India, in baza certificatului de rezidenta fiscala primit de la compania din Romania, nu are obligatii declarative suplimentare.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla impunere india CatalinaSfetcovici CatalinaSfetcovici Buna ziua, am urmatoarea speta: o companie din India a prestat servicii de training pentru o companie din Romania. Conform solicitarii companiei romane s-a ... (vezi toată discuția)
Certificat de rezidenta fiscala MariusFl MariusFl Buna ziua. Lucrez intr-o companie care colaboreaza cu freelanceri. Pentru a evita dubla impunere si pentru a nu plati noi 16% la stat colaboratorul trebuie ... (vezi toată discuția)
Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)