avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare?

Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care abroga cele două infractiuni.Stie cineva numărul deciziei curtii constitutionale.In prezent, instantele mai judeca în baza art.205 şi art.206?
Cel mai recent răspuns: liliana_cl , utilizator 11:58, 4 Aprilie 2011
Buna,

Am si eu o intrebare. Daca cineva ma calomniaza si aduce tot felul de acuzatii care nu sunt adevarate si eu vreau sa o dau in judecata, am vreo sansa? Daca da, ce trebuie sa fac? Mentionez ca martori exista chiar si ofiteri de la sectia de politie.
In cazul in care nu, va rog sa ma sfatuiti ce as putea face...

Multumesc anticipat!
Sunt in vigoare cele doua infractiuni mentionate , insulta , calomnia , insa sanctionarea va fi una de natura administrativa , (va fi aplicata o amenda administrativa) , nu trimiterea in judecata.
Dar ar putea respectiva persoana sa imi plateasca daune morale? Daca da, in ce ar consta acestea?

Multumesc,
Daca puteti dovedi ca v-au facut-o si ca ati suferit de pe urma acestor prejudicii, puteti cere daune de orice fel, daca puteti demonstra ca actiunile paratilor v-au prejudiciat, astfel puteti in primul rand cere daune materiale, iar daca nu va poate fi restituita situatia dinaintea producerii prejudiciilor, daunele se pot evalua in bani.
buna ziua
cod penal 206 nu este pentru marturie mincinoasa?
o intrebare va rog: in procesul minor ...pensie alimentara? care este diferenta din procesnt 25% si suma oferita de tata
mentionez ca tatal este privatizat si nu vrea sa imparta dividentele deaccea ofera o suma
intrebarea este daca accept suma cred ca nu voi mai avea drept la dividente nu?
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta si calomnia leontzu leontzu Intr-o publicatie a aparut un articol defaimator la adresa mea in care am fost calificat hitlerist. Vreau sa-l dau in judecata pe cel care a facut aceasta ... (vezi toată discuția)
Insulta cattie cattie Am sesizat instanta pentru fapta de insulta adresata mie pe site-ul unui ziar cunoscut si la prima infatisare nu mi s-a permis sa vad probele din dosar ,iar ... (vezi toată discuția)
Lnfractiunea de insulta si calomnie sandidu sandidu Precum se stie , art 205 si 206 din Codul Penal referitoare la pedepsirea infractiunii de insulta si calomnie au fost eliminate ! Stie cineva daca fapta de ... (vezi toată discuția)