avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu santaj privind pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu santaj privind pensia alimentara

Am divortat de sotul meu si divortul s-a incheiat in septembrie 2014.
A fost obligat la plata unei pensii alimentare pe care a refuzat sa o dea copilului sau motivand ca sunt prea multi bani. A spus ca va face apel. Inca nu am primit nicio hartie acasa dar au mai lipsit hartii de la cutia postala avand si el cheie.

Intre timp s-a razgandit si acum face presiuni pentru a merge cu el la notar pentru a face partajul. Imi da si un termen limita: pana la sfarsitul lunii. Imi spune ca oricum imi da prea multi bani.

Nu am incredere in el deoarece mereu stabilesc ceva cu el si apoi el se duce la Protectia Copilului si face memoriu. Nu a vazut copilul din martie si acum promite ca-i va aduce branza de tara si miere sanatoasa etc.
L-am sunat sa-i spun ca e suspect de astm si el zicea n-am bani acuma - dna dr. mi-a spus ca ii trebuie nebulizator si eu m-am gandit si la un aspirator cu filtru hepa. Da, da dar cand mergem la notar?

El la procesul de divort mereu cerea evacuarea noastra. Acum a ajuns sa zica ca facem actele de forma si putem sta in continuare. Dupa partaj nu ne poate evacua oricand?

Daca partajul se face la judecatorie dupa cat timp poate cere evacuarea?

Se poate face vreun act ca sa-i revina copilului apartamentul? Eu i-am spus ca doar asa ceva semnez. M-ai sunt de platit vreo 18.000 euro la banca dar ipoteca pentru apartament a fost ridicata. In acest caz se poate face un act in favoarea copilului daca apartamentul nu mai este ipotecat?

Va multumesc anticipat. Imi cer scuze daca am pus prea multe intrebari.
Ultima modificare: Marți, 25 Noiembrie 2014
Vicky1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 19:20, 14 Decembrie 2014
Hotararea data de prima instanta e executorie, nu aveti de ce astepta ca tatal sa atace sau nu hotararea..
Mergeti la executor, la politie nu aveti ce face, trebuie sa mai asteptati, in lege e vb de 3 luni de neplata.
Nu ati zis cum vreti sa partajati.

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
El exact pe asta mizeaza. Imi spunea prin septembrie ca atata timp cat el ne tine prin tribunale nu e obligat sa-i plateasca nimic copilului.

Mi-a mai zis si acum cand am vorbit cu el ca ce nu castig destul? Cat poate consuma un copil?

El zice ca banii stabiliti de instanta n-o sa-i vad niciodata. Ca si asa cat ne da el e prea mult.
II zic ca e copilul bolnav nu-l intereseaza. II spun cat au costat siropelele naturiste, ii spun ca daca vrea ii pot pastra toate chitantele ca sa-i arat ca banii au fost cheltuiti pentru copil.

In septembrie a platit circa 25%, in octombrie si noiembrie deloc. Acum zice ca el nu a platit 2 luni si ca ne va da ceva bani - iar nu va fii pensia stabilita de judecatorie.

Dar daca il infurii si mai tare cu acest executor judecatoresc? Am tot avut probleme cu el cu violenta si cu amenintarile. Nu stiu cum sa procedez sa ne fie bine. Cu copilul nu tine legatura si cu mine cand vorbeste frumos cand ma ameninta razand in acelasi timp, daca nu spun ce ii convine sau daca incep sa-i pun prea multe intrebari.

La partaj as vrea sa putem fii si noi in stare sa ne luam o casa. El zice sa acceptam cat ne da el si daca vreau ceva mai bun sa-mi fac credit la banca. Eu nu vreau sa fac credit la banca atata timp cat nu ma pot baza pe un ajutor in ceea ce priveste copilul.
Este ultima zi din luna si nimic.
Daca a vazut ca nu sunt de acord cu suma derizorie propusa a renuntat la a-i mai da o bruma de bani copilului.
Deci semptembrie 25% din pensia alimentara, octombrie si noiembrie deloc.
Daca nu am inca hotararea de divort ce pot face? Unde trebuie sa merg pentru a obtine aceasta hotarare?
Pot merge cu aceasta hotarare la locul sau de munca?
Hotararea o puteti astepta acasa, apoi mergeti si o validati ca definitiva la judecatorie. Daca nu ati primit-o acasa sau aveti dubii ca a luat-o el, mergeti la judecatorie si faceti o cerere sa va elibereze hotararea, peste cateva zile e gata si o puteti definitiva daca el n-a depus recurs in termenul legal. Eu stiu ca pana nu aveti hotararea definitiva nu aveti pe baza a ce sa-l executati. Oricum, dupa ce intrati in posesia ei o sa-l puteti executa si pentru restantele care le are.

Toate astea daca este scrisa de judecator, de obicei dureaza luni pana sunt redactate hotararile judecatoresti.
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2014
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort axelol axelol in urma divortului facut la notar la buna intelegere s a incheiat si partajul casa revenindu mi in totalitate fara nici un fel de pretentie de despagubire! ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa plece din casa lionut lionut Buna ziua, sunt divortat de sotie de mai bine de o luna, iar aceasta nu vrea sa plece din casa. Divortul a fost facut la notar, unde s-a specificat ca ea se ... (vezi toată discuția)