avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina vanduta neinmatriculata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina vanduta neinmatriculata

buna. Pe scurt,am vandut o masina cu contract v-c in februarie 2014,cumparatorul l-a vandut dupa 16 zile la altcineva. Mi-a venit amenda de rovigneta,am depus actele la tribunal pentru obligatie de a face. Cumparatorul s-a scos din moment ce el a vandut-o. Ce as putea sa fac ? Sa depun aceleasi acte impotriva celuilalt cumparator?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:25, 26 Noiembrie 2014
Obligatia de a face ce ?

De unde stiti care este celalalt cumparator ?

Ati vandul masina cu acte, certificat fscal, inscrierea instrainarii in talon ?

Ati solicitat radierea din evidentele fiscale a autoturismului ?
Dumneavoastra trebuie sa cereti in instanta aprobarea pentru radierea masinii cu motivele invocate (amenzi care va vin). Nu trebuia sa cereti nimic altceva,...
CountPorcula1987 a scris:
... sa cereti in instanta aprobarea pentru radierea masinii cu motivele invocate (amenzi care va vin)

NU exista asa ceva. Radierea se face la transcrierea pe numele noului proprietar (in acest caz). Instanta nu poate sa dispuna altceva, in afara de un singur lucru ...si anume obligatia de a face (adica inmatricularea de catre cumparator pe numele lui), dar ...culmea daca cumparatorul nu o face, nu exista sanctiune (in afara retinerii talonului), este un cerc vicios ..
Ideea este ca nu stim ce vrea ...vanzatorul (doar banuim, dar nimic mai mult)

Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate obtienere certificat fiscal?!?! julaikos julaikos Buna ziua,ma confrunt cu o mare problema si sper sa fiu indrumat cat mai bine pentru a o putea rezolva : -am achizitionat o masina,inmatriculata in romania,am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto, vanzari succesive anicarutasu anicarutasu In 2014 s-a vandut un autoturism in baza contract+ certif fiscal Vanzatorul a declarat si a obtinut scoaterea din evidenta SPIT a autoturismului Cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)